”Olsen i praktform – då är ettan tagen”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Vi har en mycket fin spelkväll framför oss. Jag har spelat på Häcken två gånger i rad – och fortsätter med det. Det formtoppade laget slår nu Bunkeflo hemma till 1,55 (Ladbrokes). Två bra ”banker” i CL-spelet: Chelsea (1,30) och Werder Bremen (1,25 ) har båda toppchans.

DAGENS DRAG

Jag gillar det jag har sett av Örebro SK i höst. Med giftige Kim Olsen i praktform känns Gefle, som saknar viktiga duon Hasse Berggren/Mathias Woxlin, som en passande uppgift. Bet365 erbjuder 1,91 för ettan. Taget! Watford är en klass bättre än Plymouth. Etta till 1,80 (Expekt).

DAGENS AVSLAG

Swansea är 2,00-favorit (Ladbrokes) hemma mot Derby. Jag tycker det oddset känns för lågt för att vara spelbart. Derby vann för första gången på ett år senast och kanske har det lossnat nu... Jag avstår helt spel.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Två lag som slåss vid varsitt streck är Häcken och Limhamn/Bunkeflo i Superettan. Häcken vill upp på kvalplats till Allsvenskan medan Bunkeflo vill undvika kval nedåt. 1,50 på hemmaseger för Häcken tycker jag är bra för Häcken har ett grymt självförtroende på hemmaplan efter 8–0 mot Sirius.

DAGENS DRAG

Lopp i kroppen gör susen och det har 4 Catch The Flax fått efter två månaders tävlingspaus. Han är väldigt snabb ut och om bara Udon Håleryd tar ledningen kommer säkert Catch The Flax att få överta och från spets blir han inte att leka med för Carlsson och c/o i V65-6, DD-2.

DAGENS AVSLAG

13 Sir Joop i V65-3 fick alla trafikproblem man kan få senast och när han väl fick fritt var de andra i mål redan. I dag står han 20 meter efter flera dugliga hästar och jag har svårt att tro att han ska hinna ikapp och förbi dem.

LARS ÅGREN

DAGENS SÄKRA

3 Monsun (V65-2) är en dansk segermaskin som här provas på svensk mark för första gången. Att han senast slog Flemming Jensens Mainstream på ett mycket rejält sätt imponerar då den sistnämnda var ruskigt bra på Åby i torsdags. Det visar på hög kapacitet för klassen.

DAGENS DRAG

1 Mr Super Yankee (V65-3) har gjort bort sig i de två senaste framträdandena men var klart bra i båda julistarterna. Intressant läge nu då jag tror han kan försvara innerspåret och ta ledningen. Han har gått i den positionen två gånger i karriären och vunnit mycket lätt vid båda tillfällena.

DAGENS AVSLAG

6 Je Reve De Toi (V65-5) avslutade godkänt efter ett perfekt lopp senast. Hon är jämn och säker men att hon ska bli hårt betrodd i det här loppet känns avlägset. Hon är en i mängden för mig och kommer inte med på systemet.