”Leksand – en stark favorit”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Torbjörn Nilssons Göteborg slog nästjumbon ­borta senast. Nu tar laget tredje raka segern – Bälinge slås tillbaka till 1,13 (Ladbrokes). Behövs ”trippelvirke” så använd Malmö. Leksand (1,40), Liverpool (1,24), Atletico Madrid (1,55) – tre andra starka favoriter.

DAGENS DRAG

Ängelholm underskattas ständigt – men gör det ­ändå bra. Möter nu ett ­Väsby, som har tre ordinarie kuggar avstängda, och spelas till 2,10 i odds. Bayern München har varit mycket vasst på slutet. Vann i CL-spelet i veckan och möter nu ett formsvagt Bremen. Odds:1,80!

DAGENS AVSLAG

Hade serien startat efter sommaruppehållet så hade Trollhättan varit ett bottenlag i söderettan. FCT är förvisso starkt hemma – men 1,35 för ettan mot ett ojämnt Värnamo är inget jag rör vid.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

1 Brioni (V75-7) har snudd på en straffspark. Det enda lilla hotet är väl att mot­ståndet är bra och svårbedömt med en massa konstiga utlänningar. Men normalt sett leder Lövgens flygmaskin hela vägen. 5 Teaser Elegance (V75-2) är hur snabb som helst. Han speedar ner allt.

DAGENS DRAG

10 I Have to Dance (V75-3) är ett kul drag. Hon trivs perfekt på lång distans och kan dessutom få en smakstart från springspår på tillägg. Det är inte helt otänkbart att hon sitter i ledningen efter 500–600 meter. Sen får ­Cadeau K. och Golden Tilly jobba för att hinna ikapp. För hon är bra!

DAGENS AVSLAG

Det känns inte som om sju rätt ger särskilt mycket den här gången. Antingen står man över och jobbar in en femrättsjackpott, eller så håller man nere kostnaden och spelar för att vinna 10?000 kronor.

MATTIAS KARLSSON

DAGENS SÄKRA

Hoof Beats, Korvet Klintholm, Excallibur? Nix. Silverdivisionsförsöket, V75-6/DD-1, vinner Gooparnas 1 Global Investment. Den här hästen är något bortglömd efter vila. Från det här läget slår han konkurrenterna. Oavsett om det blir ledning eller rygg ledaren och open stretch.

DAGENS DRAG

Runt 15 procent streckat på en så bra häst som Gooparnas 2 Steinlager i V75-5? Lägg av. Så lysande som han var ­senast. Nu rycks skorna också. Det handlar om det andra av de två heaten i Åby Stora Pris – blir det olika segrare i de båda heaten möts de i skiljeheat.

DAGENS AVSLAG

Tänk på att 3/6 L’Amiral Mauzun (V75-1/V75-5) har varit i gång länge, 5 Teaser Elegance (V75-2) behöver rätt lopp och att 1 Brioni (V75-7/DD-2) kommer att pressas av Lutfi Kolgjini. Ta med dem, men gardera.