”HV urstarkt hemma – slår Brynäs i dag”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Helsingborg störde länge guldfavoriten Warberg på bortaplan senast. Tar nu emot nykomlingen Umeå hemma. En perfekt uppgift! Ettan spelas till fina 1,45 (Bet365). HV 71 är urstarkt hemma. Slår Brynäs till 1,45 i odds.

DAGENS DRAG

Almeria borde haft full pott efter två omgångar. Men hade lite otur senast och fick bara 2–2 mot ­Valencia. Tar nu emot ett svagt Malaga – och har god chans till 1,83 (Bet365). Deportivo La Coruña är starkt hemma. Tar Mallorca till 1,91.

DAGENS AVSLAG

Mabi har inget att spela för efter förlusten i derbyt förra helgen. Saknar samtliga tre inhoppare nu och möter ett heltaggat Frölunda. Ettan ger bara 1,65 och det tycker jag är för lågt. Pass.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

HV 71 fick en tung start mot oss i Timrå, 1–4 efter drygt tio minuter men jobbade sig nästan ikapp. De visade, precis som mot Frölunda, att de har ett väldigt bra ­power play. 1,45 för hemmaseger mot Brynäs känns klart spelbart.

DAGENS DRAG

I försöket till Sto-Derbyt fick 1 Flea Southwind en svår resa men avslutade väldigt bra. I finalen blev det åttondespår och med tanke på temot i loppet var hon chanslös. Nu kan hon nog behålla ledningen i V65-6, DD-2 och då vinner hon.

DAGENS AVSLAG

Från att ha radat upp ­segrar har det efter V75-loppet i Mantorp gått grus i maskineriet för 6 Nova Brodda i V65-5, DD-1. Jag är tveksam till att formen fortfarande finns där.

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

6 Omega Boko (V65-1) lyckades inte greja en finalplats till Derbyt men svarade ändå för en godkänd insats. Var sedan överlägsen i ett V64-lopp och möter inte värre motstånd än att han bör vinna plättlätt. Ett givet singelstreck.

DAGENS DRAG

Jag är sugen på att ”singla” 11 Min Nakissos i V65-4. Han kommer att göra ett mycket bättre lopp än senast och har den rätta hårdheten. Möter ett besked­ligare gäng nu. Kommer också att offra ett fidusstreck på 5 Indra Pine i V65-6. Formen är på topp.

DAGENS AVSLAG

Jag tyckte inte hemmafavoriten 9 Time de Luxe (V65-4) var speciellt bra på Åby senast. Vid sunda vätskor är han med i segerstriden men jag är tveksam denna gång och tror att han åker dit.

ARTIKELN HANDLAR OM