”Slår Luleå till 1,50”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Guldfavoriten Warberg ryckte ifrån i tredje perioden i premiären hemma mot Helsingborg. Nu väntar en ny lämplig uppgift – Mullsjö hemma. Nykomlingen från Jönköping var pigg i premiären, men lär ta sina poäng på hemma­plan. Warberg tar enkelt andra raka till 1,13 (Svenska Spel).

DAGENS DRAG

Jag har tippat emot Färjestads BK två gånger om – och är alltså inte alls överraskad över den svaga starten. Men nu byter jag sida – tror inte att värmlänningarna börjar seriespelet med tre raka nederlag. Slår Luleå till 1,50 och –1,5 till 1,80 (Bet365). TFF spelas mot Sundsvall till 1,91.

DAGENS AVSLAG

Det allsvenska mötet mellan Halmstads BK och Örebro SK känns vid­öppet. Båda lagen underpresterade senast – men hade innan dess svarat för bra insatser. 1,80 för ettan är lite för dåligt. Kryssvarning.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

10 Lundås Emelie (V65-3) är Sveriges bästa kall­blodiga sto. Hon har visat full form på slutet och lägger allt på rygg, lita på det. 2 Regent Marib (V4-2) är den givna vinnaren på lunchen. Han galopperade på V75 senast, som favorit, men gick strålande efter ”brasan”. Nu tar han revansch.

DAGENS DRAG

6 Ludvig Palema (V65-1) blir farlig i kväll. Hård körning mellan förhandsfavoriterna kan bädda för den speedige sjuåringen. Senast växlade han tempo i ett huj när luckan kom och vann i fin stil. Med en smygresa fram till upploppet kan det smälla ordentligt. Oddset? Jag gissar på åtta–tio gånger?

DAGENS AVSLAG

2 Doyouwanttodance (V65-4) är jättebra – när hon fungerar … Det är nämligen ingen dam man kan lita på och som favorit är hon definitivt värd att gardera. Jag är inne på att 8 Nimble vinner.

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Norrländska elitstoet är en titel som vikt för kallblodsdrottningen 10 Lundås Emelie. Hästen spurtade sylvasst som tvåa bakom Järvsöfaks i SM på Bergsåker i slutet av augusti. Normalt sänker hon motståndet i V65-3 på Umåker med sin patenterade slutrökare.

DAGENS DRAG

Jag är medveten om att det handlar om ett långskott, men skulle favoriterna 1 D.J. Seabrook och 8 Face the Evil hamna i trafik­problem kan elvaårige skrällen 10 Junior Spock (V65-1) kliva in i matchen. Det här är hans årstid och han var duktig som fyra mot tufft motstånd senast.

DAGENS AVSLAG

Norskfödde, finsktränade hästen 8 Ölve (V65-5) var lyckad i sitt förra Sverigebesök. Yrvädret lekte då hem försök och final i Greivins minne på Peab-travet. Ölve har ett svårt läge och möter betydligt svårare motstånd i kväll