”Kör över Nürnberg”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Vi har en mycket intressant speldag framför oss. Bayern München blev vi klart besvikna på senast (2–5 hemma mot Bremen). Nu förstärks laget med Ribery och Klose. Kör över Nürnberg i cupen till 1,25 (Expekt). Leksand fortsätter sitt återtåg. Avfärdar enkelt Borås till 1,13.

DAGENS DRAG

Gunnilse har bjudits in i kampen om seriesegern. Laget har toppform och måste ta en ”trea” till i kväll. Det fixar Gunnilse enkelt mot ett Mellerud som har en mycket vass trio avstängd! Tvåan spelas till 2,10! Bra spelvärde. Atalanta har fin chans hemma mot Cagliari. Odds: 1,73.

DAGENS AVSLAG

Synd att behöva ge avslag en sådan här fin spelkväll ... Jag tycker oddssättarna har gjort fel när Hif spelas ned som favorit mot Kalmar FF. Tabellen ljuger inte och Hif saknar bästa mittfältarna M. Lantz/C. Andersson. Avstår.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

10 Maharajah (V64-4) är givetvis den bombsäkra vinnaren som alla spikar, så även jag. 99 procents vinstchans? 3 Yield Boko (V64-5) är också ett gjutet singelstreck. Timo Nurmos siktar på tredje raka segern i Kriteriet och det börjar med att den obesegrade hästen leder sitt kval från start till mål.

DAGENS DRAG

6 Lamal Jubb (V64-6) är intressant på dubbeln. Robert Berghs treåring är lätt att gilla. Senast satt han utvändigt i kön och avslutade rykande sista 700 som tvåa. I V64-1 kan 6 Money Brother vara en rysare. Han gick riktigt bra i ny regi senast. Och 8 Calamara Donna har bra chans i V64-2.

DAGENS AVSLAG

3 Caddie Dream (V64-3) är favorit i kvällens svåraste V64-lopp. Hon har gått ganska bra och vann knappt från ledningen senast. Men hon känns inte som något att hålla i handen. Här blir det väl en skräll?

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Man blir väl inte direkt geniförklarad om man föreslår singelstreck på jättefavoriterna 10 Maharajah i V64-4 och 3 Yield Boko i V64-5. Men det känns som om det är de bästa spikarna i en omgång där alla streckfavoriter blir stora, men där samtliga andra är i viss förlustfara.

DAGENS DRAG

Statusen på 5 Trotteur i V64-1 är ett frågetecken men kapaciteten är det sannerligen inga fel på. Den som är inne på att det kan bli favoritfall i V64-inledningen ska inte glömma Trotteur. 12 Insect Face i V64-6 är en gosse som kan speeda. Om han har slagläge 300 kvar ...

DAGENS AVSLAG

2 Yanantin Boko i V64-6 har imponerat. Men motståndet han mött och slagit har varit klasser sämre än det motstånd han nu ställs inför. Det här är en favorit att försöka fälla.