”De mosar laget”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Vi har en mycket trevlig speldag framför oss.

Troligaste vinnaren är Storvreta. Uppsalalaget inleder inte med tre raka förluster. Mosar nya Mullsjö hemma till 1,45. Malmö är bara bättre än Löven. Odds: 1,30.

DAGENS DRAG

Västerås har två raka segrar i hockeyallsvenskan – men har ändå inte imponerat. Nu blir laget rejält synat när ett ordinarie Leksand kommer på besök. Tvåan känns klart sund till 1,75.

Mer hockey: Bofors (2,00) och Troja (1,85) är också spelvärda.

DAGENS AVSLAG

Bordeaux har tre nyckelspelare avstängda, en del skador, samt har CL-match hemma mot Roma på onsdag. Rör inte ettan till låga 1,65 hemma mot Saint ­Etienne! Mora spelas inte till 1,25.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Då V65:an är galopp ger jag mig i kast med hockey i stället. Mora fick vända hem tomhänt efter mötet med AIK. Det får Nybro betala för. Mora ska tillhöra toppen och då måste man vinna mot Nybro. 1,40 är ett bra odds

DAGENS DRAG

Apropå dalaseger så har Leksand startat på bästa möjliga sätt. Storsegrar som gett ett bra självförtroende, något som man tar med sig till gurkstan när man möter Västerås. Västerås är bra men inte lika vasst som förra säsongen och 1,80 tycker jag är klart spelbart.

DAGENS AVSLAG

Borås–Oskarshamn, Mariestad–Bofors och Troja–Hudinge är alla svåra matcher att spela på. Även om det ser ut att bli hemma­segrar är de så svårtippade att jag rekommenderar pass.

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Catania har sett bra ut hemma och Chievo lär få det tufft på Angelo Massimino. Stark etta till fint odds.

Husqvarna och Syrianska Botkyrka kämpar för nytt kontrakt och duon bör ha god chans mot mindre motiverat motstånd.

DAGENS DRAG

Bordeaux har viktiga Diarra, Wendel och Henrique avstängda och en kommande nyckelmatch i CL att tänka på. 5,00 (Eurobet) på Saint-Etienne testas. Drygt 7,00 på ett formstarkt Ata­lanta mot ett sargat Roma utan De Rossi, Totti och Pizarro lockar också.

DAGENS AVSLAG

Cagliari spelade förbättrat senast och med Conti åter tar man poäng snart. Lecce är ingen pålitlig favorit här.

Frankfurt har kännbara avbräck och laget kan mycket väl få problem även mot Bielefeld.