”Allt annat än vinst hemma är ett fiasko”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Egentligen är det här en otäck match för Frölunda. Allt annat än vinst hemma mot Rögle är ett fiasko. Laget är hårt pressat medan allt Rögle gör ses som ren bonus. Skilda världar med andra ord – ändå så spikar jag ­ettan på Frölunda i kväll till 1,45.H 43 och Skövde har toppchans.

DAGENS DRAG

Enköping jagar nytt kontrakt i superettan och har allt färre problem inför kvällens ödesmatch. Återfår nu båda sina ordinarie ytterbackar; Peter Holm och Robert Stoltz. Bunkeflo saknar sin innermitt M. Nilsson och jag spelar ettan till 2,20. Syrianska och Carlstad har vettiga chanser.

DAGENS AVSLAG

Handbollsfavoriterna känns mycket starka i kväll – med ett undantag. Jag tror ett topptippat Sävehof kan inkassera säsongens första förlust. Guif är bra hemma och har gjort det bra hittills. Avstår tvåan till runt 1,55 (Ladbrokes).

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

4 Mirakel Lavec i V65-3 spikas i kväll. Han var bra senast som trea då han blev hängande i tredjespår, backade ner i kön och spurtade rappt i skymundan. Motståndet är inget extra och kusken, André Eklundh är en vass lärling. På lunchen singlar jag 1 Epernay i V4-2, spets och slut.

DAGENS DRAG

10 Giant Night Star (V65-5) ska passas mycket tidigt. Han var visserligen oplacerad på V75 senast – men bakom nollan döljer sig en bra prestation. Hästen hamnade illa till i kön och fick inte chansen förrän på upploppet. Spurten var fin och han har tidigare visat sig gilla lång distans.

DAGENS AVSLAG

4 Traffic Light (V65-5) är tidig favorit och det känns lite fel. Visst vann han senast och visst är han i bra form, men nu är motståndet betydligt tuffare och fjärdespår med volt är verkligen ingen höjdare.

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Carlstad United måste vinna för att haka på Öster i striden om andraplatsen i söderettan. Laget har varit mycket stabilt hemma på Tingvalla den här säsongen och har visat att man klarar av att föra matcher som favorit. 1,85 på ettan mot Skövde erbjuds hos Unibet och Bwin.

DAGENS DRAG

Örgryte har gått starkt under hösten och har kopplat ett litet grepp om superettan. I derbyt mot Qviding tvingas man dock avvara tongivande duon Allbäck/Zavadil. Qviding lär vara heltänt här och med tanke på Öis avbräck är höga 4,40 (Expekt) på ettan värt att testa.

DAGENS AVSLAG

Sundsvall har inte vunnit sedan i juli men laget har å andra sidan bara förlorat tre hemmamatcher och är i större poängbehov än IFK Göteborg. IFK har därtill Alexandersson avstängd och oddsen på tvåan lockar inte.