”Oddset är för klent”

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Ålborg, bottenlag i den danska ligan, lyckades ­turligt få med sig 0–0 från bortamötet med Celtic. Nu kommer Manchester United på besök och nu bör danskarna bli rejält synade. Tvåan till 1,36 (Bet365) är stark. Villarreal har god chans hemma mot Celtic till 1,50 (Betway).

DAGENS DRAG

Birmingham kom snabbt tillbaka efter hemmafiaskot mot Blackpool. Nu väntar Derby borta och Centrebet bjuder på fina 2,50. Det är inte ofta vi får ett sådant odds på Sebastian Larssons gäng. Klart spelvärt. Zenit testas med liten insats till 2,90 hemma mot Real Madrid (Expekt).

DAGENS AVSLAG

Timrå har flera starka ­spelare skadade – men lyckades trots det besegra Linköping senast. Starkt. Nu är laget 1,55-favorit hemma mot Luleå och med tanke på skadeläget är det oddset lite för klent. Jag avstår.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Comebacken efter vila löste 13 Acclaim på bästa sätt även om han fick hjälp av att de värsta konkurrenterna galopperade. Nu står han med tillägg men det är inte många som kan mäta sig med honom. Lugdunum, som står på samma start, är bra men hänger han inte med Acclaim som vinner V65-1.

DAGENS DRAG

Startsnabb och med perfekt läge och jag tror även att distansen är den rätta för att 2 Estreet i V65-5, DD-1, ska lyckas spräcka sin segernolla i år. Hans-Owe Sundberg kan välja om han vill köra i spets eller släppa och ta spurten på open stretch. Oavsett vilket har ekipaget bra vinstchans.

DAGENS AVSLAG

15 Sprite Ås var en segermaskin innan han skulle ut på V75, då gick det åt ­skogen, och det två gånger i rad. Nu har han lottats till ett bakspår i V65-2 och den uppgiften tror jag inte att han ror i hamn.

PATRIK FERNLUND

DAGENS SÄKRA

13 Acclaim (V65-1) gjorde senast comeback efter vila och såg helt lysande ut. Ska vara ännu bättre med loppet i kroppen och mot svagt motstånd känns han given som spik på V65. Det börjar bli hockey­tider och då kliver Acclaim in i handlingarna.

DAGENS DRAG

6 Genial Aubiose (V65-2) är en häst som är under kraftig utveckling och senast blev han hårt diskad på Solvalla. Han har gjort fina lopp en längre tid och står nu med ett perfekt utgångsläge. Skulle Tony Wallin hitta till ledningen med sin häst kan det bära hela vägen.

DAGENS AVSLAG

15 Sprite Ås (V65-2) har visserligen fin form men kvällens uppgift ser ut att vara för tuff. Att starta med bakspår på tillägg är aldrig roligt och jag tror det blir för långt fram. Den hästen låter jag andra strecka – jag står över.