”Dif är formlöst”

Källberg om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Modo dominerade stort mot Rögle och formen är intakt. Djurgården är formlöst och har åtta förluster i följd uppe i Örnsköldsvik. IFK Göteborg har god vinstchans mot ett omotiverat Djurgården som saknar Oremo, Johannesson, Dembo Touray, Tauer, Jonson, Komac och Enrico.

DAGENS DRAG

Timrå var riktigt blekt mot Luleå i lördags och laget hämmas fortsatt av skador på den tongivande trion Styf, Pärssinen och Lotvonen. Linköping som har backen Andreas Pihl tillbaka efter skada är i betydligt bättre slag för dagen och 2,35 på tvåan är intressant.

DAGENS AVSLAG

Färjestad har varit ineffektivt hittills den här säsongen och är lite för stor favorit här. Hemmamötet med ett Södertälje som har hittat formen och som har tre vinster i följd känns ganska öppet. Ettan får vila.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

6 Nec Carmolo (V65-3) är en tuff spik och ett bra spel i kväll. Sjuåringen har gjort en start för Kari Lähdekorpi och visade då kraftigt förbättrade takter. Efter en resa i femte ytter avslutade han sylvasst över upploppet. Nu har han läge för ledningen. Spets och slut? Eller rygg ledaren och slut?

DAGENS DRAG

3 Justalittlespot (V65-5) är mitt drag på dagens dubbel. Hon vann på ett mycket bra sätt näst senast: satt i tredje ytter och krossade motståndet i god tid före mål. Intrycket var urstarkt och när det nu handlar om lång distans är hon extra intressant. Senast kom hon bort helt men spurtade snyggt.

DAGENS AVSLAG

9 Nohrlin Power (V65-3) är en duglig travare. Men jag tycker att han har vissa problem den sista biten in mot mål, motivationen är inte alltid den bästa. Som favorit är han given att gå emot.

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

15 Stein Ass (V65-5) har visserligen galopperat bort sig på slutet men det har sina rutiga randiga skäl. I kväll blir det stängd murphybländare och ingen huvudstång vilket talar för felfri avgång. Distansen klarar han plättlätt och det här gänget bör han runda alla dar i veckan. Jag singelstreckar.

DAGENS DRAG

Erik Adielsson bakom en Svanstedt-tränad pålle är klart intressant och därför tar 7 Golden Haro (V65-3) sin första årsseger. Med två lopp innanför västen borde formen vara klart uppåt. Senast åkte han dit med knapp marginal men den här gången bär det ända hem. Kör så det ryker, Erik!

DAGENS AVSLAG

Under normala premisser borde 9 Nohrlin Power ­sopa hem V65-3, men nu är förutsättningarna lite annorlunda. Hästen har dragits med hovsprickor och varit ifrån tävlandet i nästan två månader. För mig är det en favorit i fara.