McClaren torskar mot landsmännen i kväll

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Manchester City får det inte att stämma på bortaplan, men gör det bra på City of Manchester Stadium. Twente har fått en godkänd säsongsstart, men föll senast hemma mot Ajax. Den här uppgiften ser inte ut att vara enklare – ettan går att spela till 1,45 hos Unibet.

DAGENS DRAG

Kvällens bästa spel är troligen ett starkt Benfica till 1,70. Gästande Galatasaray har inte alls fokus på den här matchen. Mycket sund etta! Slavia Prag har bra form och kommer med bästa laget. Villa matchas hårt just nu och lär rotera i truppen. Svenska Spels 3,10 testas.

DAGENS AVSLAG

Sevilla har en del skadeproblem och har inte varit bra i ligan på sistone. Jag tror inte laget prioriterar ­resan till Belgien – tvåan till drygt två gånger pengarna tycker jag är för lågt. Avstår i alla fall spel.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Struken i de två senaste starterna är kanske ingen bra förutsättning för att utses till den som ska vara dagens klaraste men 10 Ottens Vigo i V65-6, DD-2, är klar i mina ögon. Distansen gillar han och motståndet passar bra då de jämlika kapacitetsmässigt står 20 meter bakom.

DAGENS DRAG

Innerspår på Åby med startsnabb häst är optimalt då man kan välja om man vill ha ledningen eller släppa och ta chansen på open stretch. 1 Beijing Man i V65-4 har startsnabbheten för att försvara ledningen men jag tror att Dan Widegren väljer att släppa och ta chansen invändigt till slut.

DAGENS AVSLAG

En van V75-häst brukar ha nytta av sin hårdhet som de får när de kontinuerligt startar på rikstoton som 7 Pheripherique i V65-2. Nu tror jag ändå att det blir svårt för honom att vinna då läget ställer till det.

LARS ÅGREN

DAGENS SÄKRA

1 Mack Viking (V65-2) var mycket bra på Axevalla senast från ledningen trots att han låg på hårt under vägen. Ändrad träning var en del av förklaringen till prestationen. Han är mycket startsnabb och ingen tar en längd på honom när bilen släpper. Är han lika bra igen blir han svårstoppad.

DAGENS DRAG

7 Mixed Grill (V65-1) är rejäl och har härdats i tuffa gäng på slutet. Mitt första streck i loppet och hon ser ut att rensa bra. 7 Gelmir Pil (V65-6) vann säkert från ledningen senast före bland annat Next Tee. En typisk spetshäst så taktiken är klar här. Ett bra Dagens Dubbel-drag.

DAGENS AVSLAG

8 Muskot (V65-1) är en snackhäst som har börjat karriären lovande med två segrar på tre starter. Hon har en tuff uppgift framför sig här mot mycket mer härdade konkurrenter och har dessutom ett svårt utgångsläge.