”Osäker på spel – då spelas ettan”

Lundkvist om dagens säkra – här är alla spel

Foto: bildbyrån
De Graafschaaps Geert den Ouden är tveksam till spel i kväll.
SPEL

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Topplaget NAC Breda bör ha toppchans mot De Graafschap i holländska ligan till oddset 1,90. Hemmalaget, som spelar på konstgräs, saknar Chaiat, Frankel, Bot och Keller. Ytterligare en handfull pjäser är osäkra på spel. Bland dem De Graafschaps Geert den Ouden.

DAGENS DRAG

Det är alltid vanskligt att välja lir i premiärer, men det känns som om det är klar fördel för Villa och Västerås i respektive bandymatcher. I Villa snackas det om topp fyraplacering i serien medan Västerås bjudits fina träningsmöjligheter i nya hallen sedan augusti. Dubbeln ger 3,71.

DAGENS AVSLAG

Björklöven och Västerås är små besvikelser i den allsvenska ishockeyn. Väster­ås avgjorde med sent 3–2-mål hemma. ­Löven är revanschsuget, men sudden-matcher mot Mariestad och Huddinge imponerar ej. Avstå.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

1 Krutan E. i V4-4 står lite hårt inne i loppet men å andra sidan är han van vid att möta tuffingar som obesegrade Västerbo Paradise. Krutan E. är startsnabb och han biter ifrån sig bra i ledningen så förutsättningarna är ­perfekta. Spets och game over helt enkelt – Triovinnaren är klar.

DAGENS DRAG

Precis som dagens klara är 3 Fast marke i V65-2 startsnabb och det finns ingen anledning för Christina Medin att inte ladda mot täten. Hästen har kanske inte fått ut så mycket som förväntat i år men i det här loppet har han absolut en bra chans att bättra på segerstatisken.

DAGENS AVSLAG

5 Mr Kribirg I.L. vann ett B-lopp senast och blir ­därför mycket mycket spelad. I V4-2, LD-1, är motståndet bättre och det ska mycket till för att Mr Kribirg I.L. ska förlänga sin segerrad i dag.

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Jag har svårt se 1 Strong Boy D.E. förlora V65-1. Det handlar om en mycket bra häst som radat upp segrar och läget kunde inte bli bättre. Motståndet skrämmer inte och distansen ska knappast vålla problem. Ett givet segerbud. Spets och slut! Passa också 7 Kung Sander i V65-4.

DAGENS DRAG

Jag tycker mig ha en kul spelidé i 3 Fast Marke (V65-2). Hästen är klart uppåt i form och läget gör det hela än mer intressant. Christel Berntsson är körskicklig och jag tror hon reder ut det hela till slut. Ett chansstreck i ett öppet lopp. Jag hoppas få runt sex gånger pengarna.

DAGENS AVSLAG

15 Västerbo Younameit (V65-4) var duktig senast och har visat fin styrka men 40 meters tillägg kan bli nog så problematiskt. Jag tror inte han rundar till seger och plockar bort honom från segersnacket. En favorit i fara.