”Läge för revansch”

Lundkvist om dagens drag – här är alla spel

SPEL

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Sävehof har vunnit med nio, tio, elva och tolv måls marginal i de fyra senaste matcherna i handbollens elitserie. Den sviten fortsätter mot Drott i kväll. Krydda spel på Sävehof med Falun i innebandy och Västerås i hockeyallsvenskan. Trippeln känns säker till drygt tre gånger insatsen.

DAGENS DRAG

AIK vann skottstatistiken klart men förlorade den allsvenska premiärmatchen mot Växjö. Den femettan i baken sved och det är läge för revansch i Småland när ”Gnaget” slipper skadade målvaktsspöket Viktor Fasth. Det ­höga oddset på tvåan lockar.

DAGENS AVSLAG

Midtjylland är klar favorit mot Velje i danska ligan efter två raka förluster. 1,40 är dock alldeles för klent odds i den matchen. 1,45 på Redbergslid-seger mot Guif i handbollens elitserie är ett annat odds som ger rött ljus.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

2 Vourrek Sund (V65-6) känns som en given vinnare på Umåker i kväll. Näst senast svarade han för en femstjärnig prestation när han vann trots ett tungt lopp utanpå ledaren. Senast blev det galopp på sista bortre långsidan – men det handlade om en grov störning. Nu tar han ledningen och brakvinner.

DAGENS DRAG

3 Comet’s Scandi (V65-4) är värd ett vinnarspel. Han var faktiskt riktigt fin när han vann ett billigt lopp senast, från ledningen i överlägsen stil. Lång distans passar och det kan vara spets och slut till ett bra odds. 10 Flying to Noon (V65-5) är värd att passa i DD-1. Kan mycket och blir spelvärd.

DAGENS AVSLAG

15 Lamal Jubb (V65-2) är en högkapabel treåring men han har inte alls fått till det på slutet. Nu väntar en tuff uppgift med många hästar att runda och som favorit är han värd att gardera.

MIKAEL RENBERG

DAGENS SÄKRA

Malmö vann hemmapremiären i hockeyallsvenskan mot Oskarshamn med 8–0. Leksand gjorde 10–3 på Troja/Ljungby i samma omgång. De siffrorna speglar väl också skillnaden mellan lagen. Oskarshamn och Troja vänder nog inte till seger hemma. Dubbeln Mif-Leksand ger över dubbla pengarna.

DAGENS DRAG

Många tippade Almtuna bland bottenlagen i allsvenskan men då kände man tydligen inte till tidigare Luleåstjärnan Jonas Rönnqvists tränaregenskaper. ”Rönnken” har säkert vässat sitt lag extra under uppehållet och andra raka bortasegern ligger ­inom räckhåll mot Borås.

DAGENS AVSLAG

Linköping är favorit mot Skellefteå, men enligt mitt sätt att se är den matchen en öppen historia. Skellefteå verkade lite slitet mot Frölunda innan uppehållet, men laget har tidigare i höst visat bra disciplin och fin fart på rören.