”Kör över Burnley”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Umeå IK hade tur som ­bara föll med 3–2 borta mot Arsenal. Men hemma på konstgräset med Marta från start (det mesta tyder på att hon startar) så vänder UIK det här. Ladbrokes 1,60 spelas direkt. Chelsea kommer med en bra trupp. Lär köra över Burnley hemma. Odds: 1,20.

DAGENS DRAG

Nancy matchas stenhårt och tvingas rotera i truppen. Nu saknas målvaktskaptenen Bracigliano, och backarna Ouaddou/Macaluso. Men laget gör troligen fler förändringar. PSG satsar hårt på cupen. Odds: 1,85. Andra drag: Bollnäs (1,95), Gripen (2,30) och IFK Skövde (1,90)

DAGENS AVSLAG

Flera av de spanska lagen matchar nästan uteslut­ande reservlagsspelare i spanska cupen Copa del Rey. Espanyol, Racing Santander och Mallorca är tre bräckliga storfavoriter på hemmaplan.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

Två givna spikar på V64. 6 Derby Clipper i V64-1 har visserligen inte vunnit på ett tag men han har mött de bästa i årgången och går ner i klass. Han krossar allt. 3 Sahara Dynamite i V64-2 är totalt överlägsen. Han blåser till ledningen och sen ska det till något extraordinärt för att han ska förlora.

DAGENS DRAG

5 Qato Quattro i V64-4 är en fräck spik i ett lurigt lopp. Han är stenhård och visade som fyra i derbyt att han tillhör de bättre i årgången. Här gäller det bara att Dyhrberg kör i tid. 11 Martin L.Sisu i V64-3 tror jag också en hel del på. Han har speedat i ”190” upploppet ner två gånger på raken.

DAGENS AVSLAG

Finske 8 Artic Hope (V64-4) är tidig favorit och det är inget jag köper oreserverat. Han går visserligen bra i finska årgångslopp men i Sverige är han inte en given vinnare. Honom plockar jag bort.

PATRIK FERNLUND

DAGENS SÄKRA

3 Sahara Dynamite (V64-2) är kullens kung och han tar sin tionde årsseger i kväll. Timo Nurmos häst vann knappt senast, men ska vara bättre till denna start. Detta motstånd bollar han med och han har en straffspark utan målvakt framför sig. Allt annat än vinst ser jag som en sensation.

DAGENS DRAG

7 Herr Ratzeputz (V64-6) tyckte jag gjorde ett mycket bra lopp senast. Hans avslutning var femstjärnig och det är en häst under kraftig utveckling. Han har ett svårt spår nu men skulle han hitta ner i ett bra slagläge så får favoriten se upp. Han är mycket intressant i kväll!

DAGENS AVSLAG

5 Oblige Ås (V64-1) vann visserligen senast men motståndet den gången var betydligt lättare än det han ställs mot i kväll. Hästen är beroende av rätt lopp och som hårt betrodd känns han inte speciellt het.