”Spela Hammarby i Litauen? Knappast!”

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Utbudet i kväll är inte speciellt hett. Det finns få bra ”säkra” spel. HPK trivs i sin nya ishall – och har i kväll en passande uppgift i ett formlöst SaiPa. Gästerna är dessutom usla på bortaplan – åtta förluster på tio försök. HPK går att spela hos Partybets till 1,44. Helt okej.

DAGENS DRAG

Kan Ljungskile vinna numera? Tveksamt. BP har fem raka segrar och har vettig chans på hemmaplan till 2,30 (Svenska Spel). Osasuna matchar i princip enbart reserver i cupen mot Getafe. Gästerna har ett starkare lag och Partybets 3,00 för tvåan testas med liten insats.

DAGENS AVSLAG

Spela Hammarby i Litauen till 1,45? Knappast! Bajen har råd att förlora med tre bollar för att behålla den så viktiga tredjeplatsen i gruppen. Granitas med vasse Aidenas Malasinskas i spetsen är inte alls ofarligt! Avstå.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Ska man lita på en danska som aldrig lyckats i Sverige? Varför inte? 4 J.LO.Monsterbabe i V65-4 står bra inne på pengarna och kommer från en mersmakande insats och med Thomas Uhrberg i sulkyn lämnas inget åt slumpen. Motstånd saknas inte men det är bara oddshöjande.

DAGENS DRAG

Vilket drag jag bjöd på i tisdags! Airstrike till drygt 17 gånger pengarna, så högt odds blir det inte i dag. Uhrberg får återigen mitt förtroende som kusk, den här gången bakom 3 Lion Crown i V65-5, DD-1. Spurtstark häst som gynnas av open stretch och kommer från en bra insats på V75.

DAGENS AVSLAG

10 Locksley L.H. i V4-4, Trioloppet i Gävle radade upp segrar ett tag men i de två senaste har det gått grus i maskineriet och framför allt senast var han riktigt dålig. Han måste visa bättring innan man vågar tro på honom igen.

LARS ÅGREN

DAGENS SÄKRA

4 J.L.O. Monsterbabe (V65-4) var riktigt bra senast då hon öppnade tufft i ledningen men ändå bara stack ifrån konkurrenterna till slut. Hon har visat upp sig på bra sätt i Sverige tidigare och har en bra uppgift på pappret då hon mest troligt tar ledningen. Svårslagen i spets.

DAGENS DRAG

3 Lion Crown (V65-2) hamnade utvändigt ledande Tom Raider i V75 senast och tröttnade på upploppet. Han hade haft en paus inför det och går säkert framåt rejält till den här uppgiften. Det är mycket lättare motstånd nu och han är ett intressant Dagens Dubbel drag.

DAGENS AVSLAG

2 Saint Cloud (V65-1) har vunnit sex av tio starter hittills i år och blir säkert mycket betrodd med Björn Goop i sulkyn den här gången. Segrarna har tagits i enklare gäng än detta och han bör garderas.