”Tar sjunde raka”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Även i går satt spelen bra; Linköping (1,60) och Frölunda (1,71). Dagens utbud ser inte alls speciellt kul ut. Det finns inga bra starka favoriter. Men visst borde ett nytänt HIFK (1,67) ha god chans hemma mot Ässät. HIFK:s amerikan Shawn Bates har onekligen lyft laget.

DAGENS DRAG

Som sagt, jag hittar inte mycket av spelvärde i kväll. Troligen avstår jag spel helt... Pittsburgh har onekligen toppform och har sex raka segrar. Möter nu Minnesota, som åter saknar Marian Gaborik, och jag tror sjunde raka segern kommer här. Odds: 2,10 (Expekt).

DAGENS AVSLAG

Linköpings Sara Grahn, 20, spikade igen helt när Sverige för första gången på 61 försök slog Kanada för två veckor sedan. Det är inte alls omöjligt att hon storspelar även mot serieettan Segeltorp. Avstå ettan till 1,05!

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Dåligt spår och möter en häst från Fredrik Perssons formstall. Set är väl egentligen inga optimala förutsättningar för en klar, men 8 Stein Ass bara vinner V65-5, DD-1. Han körs framåt på en gång och när Ludde har bestämt sig är det ingen vettig person som svarar.

DAGENS DRAG

Är det en tillfällighet att 5 Hoity Toity Face (V65-2) radar upp andraplatser? Jag tror inte det. Hon har dessutom blivit slagen i de sista stegen i de två senaste starterna. Jag laddar ändå några kronor på Hoity Toity Face som är blixtrande snabb ut och kanske håller hela vägen hem.

DAGENS AVSLAG

9 Tactical i V65-6, DD-2 drar som vanligt på sig spel och det beror ju på att han är bra på just långa distanser som det är i dag. Tyvärr vill han alldeles för sällan behaga gå felfritt utan det är galopp som oftast gäller.

DANIEL LARSSON

DAGENS SÄKRA

1 Exceptionell Quse (V65-3) har bara vunnit två gånger i karriären. Men, för tre starter sedan sprang fyraåringen 14,1 i två varv efter galopp och i starten efter var det Chimall T.T. som vann. Senast var det snävt samtidigt som han var i sidoförflyttning. Nu från ett perfekt läge är det tid!

DAGENS DRAG

11 Kocabar (V65-6) har väl egentligen ett helt iskallt läge men motståndet är ­inte av värsta sort och tre kilometer är det väl inte många i fältet som behärskar. Passionate Kemp vann i Hagmyren och därefter dubbelt Commander Crowe!

DAGENS AVSLAG

3 Pretty Shane (V65-2) har vunnit 13 lopp men bara ett i Sverige. Det var i den senaste starten där valacken fick bestämma till 16,5 första varvet. Nu är det klart hungrigare hästar mot så trots ett bra läge bakom bilen blir det nej tack.