”Bästa vinnaren är Björklöven”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Bästa säkra vinnaren är Björklöven (1,70) hemma mot IK Oskarshamn. Sportchefen Micke Andersson tog själv tag i sakerna när laget underpresterade – och med Micke som tränare har Lövens spel lyft sig. Bollnäs vinner till 1,25. Spelar även Bollnäs –2 mål till 1,70 (SvS).

DAGENS DRAG

Almtuna har fått tillbaka sin poängkung Jimmie Kraft – det märktes senast. Nu väntar Mariestad på borta­is. En klart lämplig uppgift för Jonas Rönnqvists lag. Tvåan ger runt dubbla pengarna – klart bra. Leksand (1,90) och Hertha Berlin (1,77) går också att spela.

DAGENS AVSLAG

Vi har en riktigt fin spelkväll framför oss. Nästan synd att behöva ge avslag. Men ett odds som jag inte spelar är 1,35 för Enköpings­ettan hemma mot Bålsta. Enköping ska vara favorit, visst, men inte så stor.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

”Nya Björklöven” ångar på och även om det blev förlust mot Leksand var de bra med i matchen. Sprang på tränaren Micke Andersson i går när Löven käkade lunch i Timrå på väg hem. Harmoni och trygghet sa han är anledningen till vändningen. Vinst i dag igen mot Oskarshamn till 1,70.

DAGENS DRAG

Svante Båth har tagit över träningen av snabbloppsveteranen 1 Robinson Starlight. Han kommer säkert må bra av lite miljöombyte och han har perfekta förutsättningar för att inleda med en seger hos Svante. Spets tar han och kort distans älskar han. Det är det i V65-5, DD-1.

DAGENS AVSLAG

Borås har lyft sig en del sedan de fick lite förstärkning från Frölunda men de har fortfarande en bit kvar till fjolårets spel. Växjö borta är en svår match men hemmaoddset är för lågt. Jag tror att Borås kommer ställa till det för Växjö.

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Bo Eklöf kör mindre lopp än tidigare på grund av handledsskada. Den nyblivne pappan tar dock hand om sina fåtal chanser med beundransvärd precision och jag tror inte han bränner med 4 Memory Pearsall i V65-6. Den lille hästen hade fem raka segrar i protokollet innan fjärdeplatsen senast.

DAGENS DRAG

Kapable 5 Super Sid har endast lyckats trava felfritt i två av karriärens 31 starter. Nu prövas den femårige valacken i hemmaproffset Lars Wikströms regi. Har Wikström hittat nyckeln till Super Sid sitter Ulf Ohlsson bakom vinnaren i V65-2. Ett totospel som kan vara värt att pröva några tior.

DAGENS AVSLAG

Det var inte lätt för hästarna i de bakre regionerna att plocka in längder sista varvet på den stumma banan på Bergsåker i lördags. Det blir nog svårt för exempelvis favoriten 10 Ulvsås Elvis att plocka in tilläggen i V65-3.