”Har iskall form”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Svensk handboll blöder. Det har Tumba fått känna av – nu har två av klubbens bästa spelare lämnat laget efter att inte fått ut sina löner. Det här är en tacksam uppgift för Drott (1,20). IK Oskarshamn bara vinner (1,57).

DAGENS DRAG

Espanyol har en helt iskall form och saknar nu tre mycket viktiga kuggar: skyttekungen Tamudo, innermitten García och vasse mittfältaren Moisés. Real Betis är ett bra spel till runt 1,70. Ytterligare ett spelbart lag i La Liga: La Coruna till 2,00.

DAGENS AVSLAG

Precis som Tumba så har Redbergslid inte råd att betala ut några löner. Nu väntar en budgetresa till Trelleborg – jag tror bensinen börjar ta slut för RIK. Tvåan spelas inte till 1,55.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

V65-4 vinner 2 Myllarfaks som tillsammans med tre andra står tjugo meter före övriga från start. Förra loppet vann han från spets och det kommer bli samma segerrecept i dag. Min personliga favorit, 2 Khabibulin vinner DD-1.

DAGENS DRAG

5 Delphi B.F.L. (DD-2) skrällvann på V75 för tre starter sedan och hon har gått bra även efter det. Nu står hon lite tufft inne på pengarna men hon har ju bra form och det räcker långt i den här typen av lopp med blandade kvaliteter på ston.

DAGENS AVSLAG

11 Nicklaus (V65-1) är en bra häst, men står tufft till med 20 meters tillägg på till exempel 7 Kick Party. Även om han kommer iväg bra från start tror jag att han får det svårt.

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

7 Kick Party nyttjade springspåret på bästa sätt från start och dansade sedan enkelt undan i ledningen senast. Några av kvällens motståndare i V65-1 var med även på Bergsåker, men i stort är sällskapet av enklare sort.

DAGENS DRAG

Spela en rak dubbel på nr 2 Khabibulin i DD-1 och nr 1 Victoria Fame i DD-2. Form och fina utgångslägen talar för seger för båda. Varken Khabibulin eller Victoria Fame har något emot Östersunds långa upplopp. Allt över fem gånger känns spelvärt på den dubbeln.

DAGENS AVSLAG

1 Kvern Foss är en duktig travare som vunnit fem av sina nitton försök i karriären. Har aldrig prövats över kvällens krävande 2?640 meter. Han är på sin höjd en av många i V65-2 på min kupong.