”Pittsburgh mosade Islanders senast”

Lundkvist om dagens drag – här är alla spel

SPEL

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Tjecken och förra säsongens världscupvinnare i skidor Lucas Bauer i en head-to-head mot tyske Axel Teichmann. Den sistnämnde är förstås bra men förutom en tolfeplats i Kuusamo har han varit blek i säsongsupp­takten. Krydda 1,63 på Bauer med 1,36 på Liverpool mot Hull.

DAGENS DRAG

Pittsburgh mosade Islanders och var nära tvåsiffrigt senast. Jag tror att Pittsburgh vinner i Philadelphia till oddset trots att hemmalaget har tagit poäng i 13 av 14 matcher på slutet. Tvåorna på Blackpool och Sheffield United i League Championship kittlar också till höga odds.

DAGENS AVSLAG

Nära dubbla pengarna på Linköping borta mot Rögle i elitseriehockeyn kan vara rena guldoddset. Att de är bra nog att klara av det är ställt utom allt tvivel, men seriens bästa lag har ibland en ­alldeles för låg lägstanivå.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

9 Spangmigutten (V75-4) är nog den sunda spiken i en omgång där det egentligen inte finns någon spik. Han är stark som en slagbjörn och har ett litet fält att runda. Ska man chansa och spika någon annanstans kan 11 Sprite Ås (V75-1) vara en fräckis. Han var kanonbra senast och speedar alltid ilsket.

DAGENS DRAG

Jag låser V75-2 på två ­hästar, 2 Sundo Lava och 11 Lanikai. Både är överkapabla för klassen och det lär bli en sevärd duell. Glöm inte totalt bortglömde 11 Mint Spirit i V75-6. Han var dunderbra näst senast när han svepte allt på en långsida. Senast kom han bort helt i ett taktiklopp på V75.

DAGENS AVSLAG

4 Saint Cloud (V75-1) är favorit och det känns inte befogat. Hästen gick visser­ligen bra efter galopp ­senast i ett V75-lopp men han har ett snävt fjärdespår med volt på kort distans och kan vara borta direkt.

MATTIAS KARLSSON

DAGENS SÄKRA

Järvsöfaks tangerar Alm Svartens rekord på 183 segrar i Finland. Spelmässigt vänds blickarna mot V75 på Färjestad och spekulationerna handlar mycket om broddar. Ett av de jämnaste loppen är V75-6, men här tar jag ställning för 5 Nolan Streamline som får en bra resa i loppet.

DAGENS DRAG

I den allra högsta klassen, gulddivisionen, V75-3, spekuleras det mest i om 9 Passionate Kemp från läget ska kunna utmana 7 Adams Hall. Jag har inte imponerats av Adams Hall på ­sistone, och tar med formstarke 10 Thai Tanic och framförallt 1 Harmonic Silvio på läget.

DAGENS AVSLAG

Lockas inte att spika högkapable 8 Steel Pepper i V75-7, utan kom ihåg att 1 Livi Barcelona utan broddar kan hitta ut, 10 T.X.Zoo-good kan få en bra rygg och att 11 Star Running har en ­riktig vass spurt. Gardera alltså