”Har seglat i medvind”

Lundkvist om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Roma och Fiorentina har seglat i medvind på slutet. De bränner knappast på hemmaplan i dag. Chelsea kliver upp i tabelltopp om man vinner Londonderbyt mot Stamford Bridge-legendaren Zolas West Ham.

DAGENS DRAG

Tre motiverade hemmalag av hög klass ger över åtta gånger degen på nätet. Hoffenheim vinner mot Schalke och toppar Bundes­liga efter triumfen. Modo visar upp en motiverad uppställning mot HV och Sevilla slår ett defensivt skärrat Villarreal hemma

DAGENS AVSLAG

Sverige har vunnit alla VM som spelats i innebandy hittills. I går var de gulblå en styrning från bronsmatch. Sverige kan förstås fixa ännu ett guld mot Finland, men något säkert lir är det inte.

CHRISTOFFER SVENSSON

DAGENS SÄKRA

Serieledande Västerås tar emot Sirius på hemmaplan. Laget har bara förlorat en match den här säsongen. Trots att Sirius är ett lag som överraskat så här långt, slår de aldrig Västerås på bortaplan

DAGENS DRAG

7 Beijing Man (V65-1) startar från ett kasst spår, men har värsta konkurrenten utanför sig. Dan Widegrens häst har gjort några ojämna starter men är i grunden en rätt vettig häst. Klart intressant här.

DAGENS AVSLAG

Finland–Sverige i innebandy-VM känns väldigt svår. Å ena sidan har Sverige vunnit alla VM, å andra sidan imponerade landslaget inte mot Schweiz i går. Dessutom har Finland närmat sig.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Jag sparar spiken till V65-6. Kort distans och spetsläge för 1 Danny Roc (med andra förutsättningar har han svårt att räcka i klassen) önskeuppgift för honom nu alltså, och Björn Goop brukar få vara ifred när han sitter i ledningen.

DAGENS DRAG

11 Pamona i V65-4 är nog bästa ­hästen. Det är ­läget som är hennes värsta motståndare och det som gör att man troligen garderar henne. Den modige har dock en kul chans­spik i Pamona. V65-5 är vidöppet, ­missa inte 7 Kahloa Gel.

DAGENS AVSLAG

7 Maxima i V65-2 har tänt till, men så stor favorit som hon ser ut att bli är det få hästar som förtjänar att ­vara. Från sjundespår ­bakom bilen kan det lätt strula.