”Svajat på slutet – vinner i natt”

Lundkvist om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Förra veckan måste ha varit en av spelbolagens bättre under året. Favoritfallen stod som spön i backen i Premier League, bandyns elitserie och hockeyallsvenskan. Detroit har också svajat på slutet, men när Colorado kommer på besök är det sällan problem med motivationen i hockeytown.

DAGENS DRAG

Placerade Linköping som dagens avslag i matcherna mot Södertälje och Rögle förra veckan. Efter 2–6 mot Timrå, 1–5 Modo, 3–3 Djurgården och 1–2 Södertälje bör det vara dags för det stjärnspäckade gänget att bjuda publiken på lite hockeygodis i Cloetta Center till oddset 1,75.

DAGENS AVSLAG

Charlton har spelat tolv matcher i följd utan att vinna i engelska andraligan. I kväll kommer ett formsvagt Derby på besök. Den matchen kan sluta hur som helst. Pass.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

2 Vancouver (V65-2) är jag väldigt sugen på i dag. Joakim Lövgrens treåring bör ha toppchans att hålla undan 20 meter för hästar som King Ville och Conrads Linsan. Han var riktigt vass senast då han kördes till spets efter 450 meter och sedan drog sönder allt motstånd. Jag spikar och lirar.

DAGENS DRAG

7 Tassel Toronto (V65-5) spelar jag på dubbeln. Han kan massor och ser ut att ha hittat formen på allvar. Visserligen var det en dryg månad sedan han startade men Lövgren har alltid vältränat, det oroar inte. Senast gick hästen starkt i spåren sista 700 och föll med flaggan i topp. Nu krossar han allt.

DAGENS AVSLAG

6 Staro America (V65-4) är hårt betrodd av de tidiga spelarna. Hon är i fin form men ska smygas i det längsta för att vinna. Nej, det här loppet vinner hon knappast, det gör väl Smashing Dame?

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

I V65-1 har 1 Affe Fager fått ett passande läge och med två lopp i kroppen (vinst senast) lutar det åt en ny pinne. Spets och slut! Jag tror dessutom att 2 Trainee E. vinner V65-3. Hästen har bästa kapaciteten i fältet och om han håller sig på benen är jag ganska säker på att han vinner lätt.

DAGENS DRAG

6 Rocket Power (V65-6) är tillbaka hos Peter Untersteiner och gör en intressant start i kväll. Känns fin i jobben och kan ställa till med en obehaglig överraskning för favoritspelarna. Kan vara ett kul DD-drag.

DAGENS AVSLAG

Jag har ingen känsla för att 8 Staro Blackstone vinner V65-5. Han höll visserligen bra som tvåa senast men jag är tveksam om formen är den rätta. Tränare Södervall verkar ligga lågt med sina starthästar för tillfället. Jag står över spel.