”I kväll finns det två motivationsvinnare”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Paris SG har haft en ganska ljummen inställning till Uefacupen. Men vill nu ta sig vidare och är därmed ett bra spel hemma mot ett omotiverat Twente. Odds: 1,57. Stuttgart måste också gå för tre poäng. Har fin chans mot ett lojt Standard Liege. Odds: 1,60.

DAGENS DRAG

Jag fortsätter att lira på Uefacupen. I kväll finns det två vettiga motivationsvinnare. Tänker främst på Racing Santander hemma mot ett reservbetonat Manchester City. Racing är troligen piskat att vinna för att sig vidare. Odds: 1,85. NEC Nijmegen spelas till 1,80.

DAGENS AVSLAG

Det finns flera favoriter i Uefacupen som inte har något att spela för. Se upp för lag som till exempel Benfica som kommer att matcha många reserver i mötet med Metalist. Jag finner i alla fall inget spelvärde i ettan.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Plåt-Sven Andersson har 10 Baron Lux till start i V65-4 och det är inte en lika bra häst som Lord Capar men han är ändå klart bäst i loppet. Bakspår är inget som jag oroar mig för, med Örjan Kihlström i sulkyn blir det sällan det.

DAGENS DRAG

Det är tveksam kvalitet på de flesta hästarna på start i V65-6, DD-2 så det borde vara upplagt för tilläggshästarna. En spetskandidat kan 2 Gin Wilder vara och det, samt att han faktiskt inte är så tokig i grunden, kan göra att han kan vinna just med fördelen av sitt läge gentemot de bra hästarna.

DAGENS AVSLAG

7 Global Mind blir en av favoriterna i V65-1, men jag är inte så säker på honom. Han är startsnabb och trivs på den korta distansen men hans tävlingsinstinkt är jag inte helt säker på och därför står jag över honom.

PATRIK FERNLUND

DAGENS SÄKRA

10 Baron Lux (V65-4) är en av de bästa i kullen och var mycket fin från ledningen senast. Hästen blir allt bättre för varje start och nu möter han ett väldigt enkelt gäng som han normalt sett leker med. Trots bakspår känns han säker. En mycket bra spik på V65.

DAGENS DRAG

10 Hans G. (V65-5) gjorde ett bra lopp efter galopp senast och har fin fart i kroppen. Bakspår passar perfekt då han fungerar bäst i ryggar och skulle han få ett fint lopp har han en vass spurt över upploppet. Formen är på topp och han blir bortglömd på strecken. Se upp!

DAGENS AVSLAG

13 Robinson Starlight (V65-6) vannsenast, men det var ingen imponerande seger. Han börjar bli gammal och är klart bäst i spets. Jag har svårt se honom runda hela fältet och väljer att plocka bort honom från min V65-lapp.

ARTIKELN HANDLAR OM