”Lämplig uppgift för Drogba & Co”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Vi har några ganska tunna speldagar framför oss. Det kan vara läge att spara pengarna till annandagen – då är listan är fullmatad igen. Redbergslid har toppchans ­hemma mot Tumba i kväll och Drott ska slå IFK Ystad enkelt. Men oddsen är därefter …

DAGENS DRAG

Chelsea får större ytor på bortaplan – och utanför London radar de blåa upp segrarna. I kväll väntar ett lätt skadedrabbat Everton – en lämplig uppgift för Drogba och kompani. Tvåan går att spela till 1,75. Det måste vara den här kvällens bästa spel. I övrigt säger jag pass.

DAGENS AVSLAG

Det finns många lag jag inte vill lira på i i kväll. Tänker på ett formsvagt lag som Strasbourg. Ettan som Svenska Spel har tryckt ned till 1,65 finner jag inget spelvärde i. Även Helsingborg till 1,95 är för lågt. Avstå!

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

Även om det snart är jul är det 6 Midsummer King (V65-3) som är den sunda spiken på Mantorp i kväll. Hans prestationer är starka och formen fortsatt bra. Senast satt han i rygg på ledaren och spurtade klart bra som tvåa. Motståndet är synnerligen passande och han bör vinna ganska enkelt.

DAGENS DRAG

7 Quattro L.G. (V65-5) är ett kul drag på dubbeln. Han gör sällan ett dåligt lopp och var klart bra vid segern näst senast, även om han fick det mesta kört i halsen. Det fick han inte senast då han hamnade hopplöst till i kön och galopperade under attack 400 kvar. Med klaff städar han av allt.

DAGENS AVSLAG

3 Nellie Vingboons (V65-1) borde normalt ha fin chans från ett bra läge. Men senast var hon blek då hon stannade i spets. Efter det har hon varit struken för hälta och formen är ett frågetecken.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

10 Hibo Gumman har en grym kapacitet. Det är så enkelt att det bara är galopp emot i V4-1 på lunchtravet från Romme. På kvällens V65-spel sätter jag min tillit till 2 Dumle Loss i V65-4. Trots eventuell ringrost är det här är ett lopp han bara ska vinna från perfekt spår.

DAGENS DRAG

Hopplöst osäkre 9 Linebreaker i V4-3 måste väl bara sköta sig någon gång? Den dagen det klaffar fullt ut för honom har han toppchans i den klass han befinner sig i. Glöm inte bort honom. En annan som väntar på att få till det är 12 Majestic Rodney i V65-2 på Mantorp.

DAGENS AVSLAG

Det finns ingen favorit i V65-omgången som man kan såga jäms med fotknölarna. 3 Admiral Sea i V65-5 är väl den av de tidiga favoriterna man kan höja ett varningens finger för.