Trippeln som ger 2,43 i dag

Lundkvist om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Jonas Rönnkvists Almtuna blir bara bättre och bättre, men även om hans spelare är genomblöta av svett efter varje match kan tränaren inte trolla. Utan JVM-målvakten Owuya blir det stryk mot Leksand borta. Trippeln Leksand, Kanada i JVM-premiären och Edsbyn i bandyderbyt ger 2,43 på nätet.

DAGENS DRAG

Modo har ett bättre lag än Luleå på pappret och snart måste det vända för Öviks­laget. Drygt tre gånger är värt att pröva några tior på. Krydda dubblar och trippeln runt om med Plymouth och Preston som båda får tillbaka viktiga pjäser till aftonens matcher i engelska andraligan.

DAGENS AVSLAG

Djurgården tog poäng i de tre sista matcherna innan juluppehållet. Nu väntar Rögle och det är inga säkra hemmapoäng. Rögle är mer ordinarie än någonsin tidigare i elitserien och har dessutom roffat åt sig flera pinnar mot just Dif.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Det är dags för 7 Järvsöfaks att sätta segerrekord och visst gör han det i dag. Oddsmässigt är det inget att bry sig om, men spik i V65-4 är han förstås. Klassisk annandagsbandy och Hammarby med förstärkningar förlorar inte hemma mot Sirius. 1,35 duger på den klara.

DAGENS DRAG

Robert Bergh gjorde en snygg avgörande manöver när han gick invändigt i utgång av sista sväng näst senast med 3 Chicks for Free i V65-6, DD-2. Då hade redan Chicks for Free hängt i tredje spår i 700 meter och en sista rundan på 13,8. Felfri blir han farlig från bra läge.

DAGENS AVSLAG

3 OJ’s Nasdaq i V65-5, DD-1 upplever jag inte som någon kämpe och den typen av hästar betalar jag inte gärna för. Nu vinner ju ändå Bergh en hel del lopp hemma på Bergsåker men inte kan han lura den här först.

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Att 7 Järvsöfaks (V65-4) tar sin 184:e seger behöver man inte vara någon Einstein för att räkna ut. En annan trolig vinnare är 1 Lucky Noon i V65-5. Hästen har gått bra för Bosse Eklöf och formen är på topp. Tar garanterat ledningen och sedan är loppet över.

DAGENS DRAG

Ett tidigt streck för mig är 1 Funny Rana i V65-3. Hästen har visserligen haft ett långt tävlingsuppehåll men hon var klart duktig i kvalloppet där hon utmanade V75-hästen Simb Tyrant. Har spetsläge och kan vara ett skrällbud.

DAGENS AVSLAG

8 Face the Evil (V65-1) är absolut en favorit i fara. Vann senast i enkel omgivning och från ett åttonde spår bakom bilen kan det bli trafikproblem. Hamnar förmodligen i dödens efter ett tag och därifrån är han klart sårbar.