”De är dagens säkraste bank”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Det finns flera starka ”banker”. Allra starkast? AIK (1,20) hemma mot Västerås i Superligan. Även ­Täby (1,15) ska ha toppchans mot den andra nykomlingen; Mullsjö. I JVM vinner Tre Kronor, Ryssland och USA.

DAGENS DRAG

Everton har gjort det riktigt bra en längre tid och tog en stark 1–0-seger borta mot Middlesbrough senast. ”De blåa” möter Sunderland i helt rätt läge. Gästerna hade tur som nådde 0–0 hemma mot Blackburn senast. Ettan spelas direkt till 1,80.

DAGENS AVSLAG

Coventry har tryckts ned till klar favorit hemma mot Sheffield Wednesday. Med tanke på Coventrys usla spel senast – hade tur som fick oavgjort – skulle jag ­inte röra ettan till runt 2,00.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Jag tycker att JVM är väldigt intressant. Finland såg inte bra ut mot Sverige och mot Ryssland är de chanslösa. 1,45 tar jag alla dagar i veckan. Tjeckerna ser svaga ut och mot USA är det spel mot ett mål. 1,25 får duga.

DAGENS DRAG

V65:an I Örebro känns sådär, men ett tvilllingspel i den första avdelningen kan jag bjuda på. 1 Sharif Zon och Björn Goop försöker hålla ut 3 Photo A.West och när de bestämt sig kommer de att vara etta och tvåa i mål för loppet med endast åtta hästar är otroligt tunt.

DAGENS AVSLAG

6 Carpaccio i V65-6, DD-2 hade normalt varit dagens klara, men jag tycker inte att han sett så pigg ut på slutet så det kan vara läge att gardera honom. ­Inte ta bort, bara gardera.

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Inleder dagens V65-spel med att spika 3 Photo A.West. Hästen har varit riktigt bra på slutet och i näst senaste starten var han totalt överlägsen. Åkte dit med knapp marginal senast och det ser jag som ett olycksfall i arbetet.

DAGENS DRAG

Jag tror en hel del på 3 Hobgoblin Face i V65-6. Höll bra som tvåa senast och från utmärkt läge kan det bli spets direkt. Skulle körande Stefan Persson lyckas med det så blir han inte lätt att stå emot till slut. Ett kul drag i ett öppet lopp.

DAGENS AVSLAG

10 Uran Hornline (V65-6) kommer att få en hel del streck på sig och det kan tyckas märkligt med tanke på vad hästen uträttat på slutet. Är svårbedömd efter sjukdom och därför står jag över spel.