– Rooney & Co fixar tre poäng

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Måndagsutbudet är som vanligt tamt och jag hittar inte mycket av spelvärde. Bästa ”säkra” vinnaren? Troligen Manchester United som inte har råd att tappa poäng i kväll hemma mot ett beskedligt Middlesbrough. Wayne Rooney och kompani fixar tre poäng till runt 1,20 i odds.

DAGENS DRAG

De spelvärda dragen lyser verkligen med sin frånvaro i?kväll. Själv avstår jag troligen helt från spel. Det närmaste jag kommer är Jonas Rönnqvists Almtuna som gör det mycket bra och har en lämplig uppgift hemma mot IK Oskarshamn. Ettan går att spela till 1,65.

DAGENS AVSLAG

Det finns mängder med avslag i kväll. Svenska Spel har till exempel tryckt ned finska Blues till 1,60 hemma mot KalPa. Blues är slitet och har hela fem spelare på JVM i Kanada. En av flera matcher som jag avstår spel på.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

9 Lundås Emelie (V65-6) är Sveriges näst bästa kallblod, hon är god tvåa bakom överlägsne gamlingen Järvsöfaks. Hon är i kanonform och sveper allt från dubbla tillägg. På lunchen kan man spika 2 Soul Catcher i V4-3. Han gör aldrig ett dåligt lopp och vinner han inte nu så gör han det nog aldrig mer.

DAGENS DRAG

6 Days of Glory (V65-5) är mitt drag på dubbeln i?kväll. Hon var tapper senast då hon travade utanpå Jenspeter Hornline hela vägen och bara var knappt slagen. Nu möts de igen och jag tror på gruvlig revansch. Att Jorma Kontio hoppar upp bakom det startsnabba stoet för första gången är ett stort plus.

DAGENS AVSLAG

3 Jenspeter Hornline (V65-5) vann från ledningen senast efter att ha fått bestämma med 1.16 första 1?000 i ett sprinterlopp. Han höll undan knappt på stumma ben och man kan inte säga att han var bra. Schas!

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Jag går inte emot 3 Jenspeter Hornline i V65-5 utan väljer att singelstrecka. Vann på bra sätt senast och till synes med krafter kvar. Drömläge här och kommer att leda loppet från start till mål. Kommer att gå barfota om banan tillåter och då ökar segerchansen väsentligt. Givet vinstbud.

DAGENS DRAG

Jag har en kul spelidé i form av 9 Ejas Fighter i V65-1. Har en missvisande resultatrad och med Ulf Ohlsson i vagnen kan det räcka långt. Möter överkomligt motstånd och med klaff på loppet kan han ställa till med en smärre överraskning.

DAGENS AVSLAG

11 Pluton du Goutier (V65-3) kommer att få en hel del streck på sig trots att han gjort bort sig på slutet. Även om han trivs över distansen tror jag inte att han hinner fram till seger. Jag garderar och hoppas på skräll.