”Finland är för stora favoriter”

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Årets sista speldag blir också 2009 års första – det är NHL-hockey på menyn. Trots ett magert ­utbud lägger jag nog hellre pengarna på spelen än på raketerna … ”Säkraste” vinnaren? Virpi Kuitunen. Svenska Spel ger 1,53 i en ”head” mot Aino Kaisa Saarinen. Taget!

DAGENS DRAG

Tobias Angerer har inte glänst hittills. Tror inte på honom i dag heller. Dario Cologna är i bättre slag och jag tycker schweizaren ska ha god chans mot Angerer. Ger goda 1,77. Vill ni börja nya året med spel direkt rekommenderas Dallas till fina 2,40 hemma mot New Jersey.

DAGENS AVSLAG

Finland har ett mycket ungt JVM-lag och har väl spelat ungefär som förväntat. I natt blir finländarna på tok för stora favoriter mot Slovakien. Slovakerna är inte alls ofarligt och jag finner inget spelvärde i ettan.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

12 Sprite Ås (V64-6) är ingen given vinnare från ett uselt läge. Men att det handlar om bästa hästen råder det inget som helst tvivel om. Näst senast small han runt allt i ett lunchlopp och var dunderbra. Senast spurtade han rappt i ett stenhårt V75-lopp och travade 1.10 sista 500. Bra chans.

DAGENS DRAG

1 Keen Leader (V64-4) är ett fräckt drag i tvååringsloppet. Den finska hästen debuterade på Solvalla i början av oktober och var då kusligt vass när han blåste runt till vinst. Från spets landade han och B. Goop på 15,7/1?640 volt i överlägsen stil. Nu ses de igen och läget är perfekt. Jag spikar.

DAGENS AVSLAG

2 Latitud (V64-5) är stor favorit och det känns aningen tveksamt. Jag tror nämligen att han kan bli av med ledningen och i det läget (dödens?) är han sårbar. Streckas men garderas.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Han är omgångens största favorit på det tidiga spelet och sådana försöker man alltid hitta fel på. Men jag hittar inte tillräckligt många fel på 2 Jean Dobel i V64-1 för att finna det värt att gardera. Han är helt enkelt den häst i omgången som på förhand har bäst vinstchans.

DAGENS DRAG

Med noll segrar på 20 starter i år var det inte svårt att gissa att 4 Bearlee a Life skulle bli bortglömd i V64-2. Men det här är ingen dålig häst och på min kupong platsar han alla dagar i veckan. Oftast har han mött tuffare motstånd än detta i år.

DAGENS AVSLAG

Sällskapsjuk och orutinerad, dessutom lite osäker … 5 Turbo Viking i V64-4 är förvisso en jättefin travare, men att han ska vara en av omgångens allra största favoriter känns fel.