”Vinna eller försvinna”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Vi har en riktigt fin speldag framför oss. Jag tyckte Werder Bremen såg förbättrat ut senast mot Schalke 04 – och nu återkommer skyttekungen Pizarro. Stort plus. Bör slå Mönchen­gladbach enkelt till 1,44.

PSG har absolut toppform. Nästa byte: St Etienne. Odds: 1,70!

DAGENS DRAG

Vinna eller försvinna redan i mitten av februari?

Jag anser att Charlton har de förutsättningarna i dag mot ett svagt Plymouth. Charlton kan återfå upp till fem spelare och vinner den här matchen i ren desperation och ­vilja. Odds: 2,40. AIK (2,05) är ett bra spel mot Pixbo.

DAGENS AVSLAG

Med tanke på att Napoli åter tvingas spela med sin tredjemålvakt tycker jag att 1,50 hemma mot Bologna är för lågt odds. Napoli har fin kapacitet – men med en darrig målvakt är det oddset för lågt för att spelas.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

5 Maid for Tag (V75-1) förlorar knappast. Hon är den bästa spiken i omgången. Näst senast avslutade hon strålande från kön på Solvalla i ett V75-lopp och ­senast lekte hon sig till seger från spets hemma i Norge. Läget är perfekt och det är bara att räkna med tidig ledning och mycket lätt seger

DAGENS DRAG

5 Go Fly a Kite (V75-4) är jag svag för. Han har övertygat i klena gäng och ser allt bättre ut. Hittar han en vettig position kan skrällen vara ett faktum. 10 B.W.T. Satelite (V75-7) är bortglömd. Formen är på topp och läget behöver inte vara fel i ett lopp där det troligen kommer gå undan hela vägen.

DAGENS AVSLAG

8 Jean Dobel (V75-5) har gått bra på slutet och har spelarnas fortroende. Han har dock fått perfekta resor och raden är smickrande. Nu är motståndet stenhårt och chansen att han vinner igen är liten

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Att tippa en säker segrare i Melodifestivalen är inte det lättaste, det skall gudarna veta. I kväll är jag dock säker på att det blir ett riktigt hallelujah-moment för Måns Zelmerlöw och ”Hope And Glory” som är en riktig schlagerdänga. Det är en präktig skräll om den inte går till final.

DAGENS DRAG

Lili och Susie var mäkta populära under 80-talet och nu gör systrarna Päivärinta comeback med låten Show Me Heaven. Det kan bli en finalplats eller möjligen Andra Chansen. Det gäller även för lilla Amy Diamond, som trots sin unga ålder agerar proffsigt värre. Det kan räcka till en finalbiljett.

DAGENS AVSLAG

Jag tror inte på vare sig Lasse Lindh eller Markoolio i kväll. Markoolio kan möjligen få en hel del poäng från alla kidsen som sitter framför tv:n men låten är rena skämtet. Har också svårt för hårdrockarna H.E.A.T.