”Mora - en bräcklig storfavorit”

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

Foto: andreas bardell
Rysaren Mora vann med knappa 1–0 i går mot Almtuna och ställningen är nu 1–1 i matcher. I kväll avgörs vilket av lagen som får möta Växjö om en plats i kvalserien. Sportbladets spelexpert tror på en rysare.
SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Gårdagen blev bra för oss lirare – jag hopps det blir samma visa i dag. Utbudet håller fin kvalité. Manchester United bara ångar på i Premier League, medan Newcastle har massor av problem. Tvåan liras till 1,50. Kungälv tar ytterligare ett steg mot bandyeliten. Vinner till 1,60.

DAGENS DRAG

Jag tycker att Fulham till 1,75 hemma mot ett hopplöst Hull är dagens klart bästa spel. Fulham är urstarkt hemma, medan Hull har usel form och dessutom dras med två avstängningar. I franska cupen vilar Lyon bland andra Juninho. Lille liras till 2,75.

DAGENS AVSLAG

Mora vann som tung favorit hemma mot Almtuna i går med knappa 1–0. Matchen var jämn mellan två bra lag. Jag är inne på att även den tredje matchen kan bli en rysare. Mora är därmed en bräcklig storfavorit.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

5 Carpaccio i V64-5 är ett tufft drag i ett svårt lopp. Jag singelstreckar Håkan Erikssons formstarka kort. Senast satt han fast med alla krafter i behåll. Nu körs han offensivt. 4 Global Glide i V64-6 är en snackhäst som debuterar för Svanstedt. Jag chansspikar den blivande Elitloppshästen.

DAGENS DRAG

5 Spitfire Laday (V64-1) är en rolig rysare och ett bra spel till ett förmodat högt odds. Näst senast satt han fast med mycket kräm kvar och senast avslutade han sin vana trogen starkt. Med klaff kan han sänka allt. Bra rens! Glöm inte 8 Livi Destiny i V64-3. Han var faktiskt riktigt bra senast.

DAGENS AVSLAG

8 Thai Tanic (V64-6) är förstås en gudabenådad travare som kan speeda hur fort som helst. Men att han ska vara favorit från spår åtta och utan färsk form är tveksamt. Bara en i mängden.

PATRIK FERNLUND

DAGENS SÄKRA

10 Power Nap (V64-1) har gjort två topplopp i Åke Svanstedts regi. Nu har han bakspår men det är ingen nackdel då han ändå inte är snabb ut. Härifrån blir det en lugn start för att sedan söka sig framåt i spåren. Det här är en topphäst som jag tror krossar detta motstånd. En given spik!

DAGENS DRAG

1 Vulkan Hornline (V64-4) har gjort flera bra lopp i skymundan på sistone men inte fått någon seger. Men i kväll tror jag det är dags för en vinst då han står bra till i loppet. Spår ett passar bra då han är mycket snabb från start och får han bestämma tempot en bit i ledningen kan det bära ända hem.

DAGENS AVSLAG

2 Jean Dobel (V64-5) har tjänat mycket pengar på sistone och kommit fort upp i klasserna. Senast tyckte jag han vek ner sig aningen för lätt och som hårt betrodd känns han inte alls aktuell. Han platsar inte på min kupong.