Experten tror på FBK i kväll

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL
Foto: jimmy wixtröm
Vinner i kväll Hockeyslutspelet inleds ikväll. Färjestad är favoriter mot Brynäs och vinner också enligt Sportbladets spelexpert.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Sirius dominerade matchbilden helt senast mot Vetlanda. Fenomenale Andreas Eskhult har aldrig varit bättre – men Vetlanda kunde turligt försvara sig i snöstormen. Hur det går nu? Eskhult fortsätter sin show och är isen ­bara lite bättre så borde det här sluta med typ 5–1. Odds: 1,60.

DAGENS DRAG

Nu är leken slut. Det är nu varje byte har betydelse. Färjestad vann serien, har toppform och måste ses med fin chans i Gävle. Jag tycker att FBK borde vinna mer än varannan slutspelsmatch i Gävle och därmed är Betways 2,20 taget omgående.

DAGENS AVSLAG

AIK är klar favorit hemma mot Täby. Va? Jag kan inte riktigt förstå det. Täby har chans att vinna serien och har i mitt tycke ett bättre material än AIK. Ettan till 1,75 rör jag inte.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

V65:an körs långt uppe i norr, Boden närmare bestämt, och i den första avdelningen avgörs loppet i starten där jag räknar med att 6 Clear Sign hinner förbi 4 Bellini. Clear Sign höll ut Bellini enkelt senast de möttes och nu flyger han förbi utifrån och då är loppet över.

DAGENS DRAG

Distansen kanske inte är optimal. Även om 1 Photo Sea (lopp 8, V5-5 på Åby) är en gammal kriterietvåa bör han inte köras i ledningen. I ett ganska överkomligt gäng kommer Veijo Heiskanen att utnyttja open stretch-möjligheten på Åby som han skaffar sig genom att ha en startsnabb häst.

DAGENS AVSLAG

2 Patricia Palema i V65-3 agerade konstigt senast och hon ska nog inte köras i spets och i ett lopp över kort distans känns det som en sårbar favorit. Se upp!

MATTIAS WIKDAHL

DAGENS SÄKRA

Jag tror att Brynäs får det kortaste slutspelet av alla lag. Visst, man är starkt hemma i Gävle och Micke Lind ger laget en extra dimension, men Färjestad har ett par växlar fler än Brynäs och kommer att avgöra det här ­relativt snabbt. Jag tänker till och med 4–0 i matcher.

DAGENS DRAG

Luleå har en superduo i Omark och Harju. Men Frölunda har en ny supertrio i Hahl, Pohl och Eller. Det tror jag kan fälla avgörandet i match 1 – trots att den spelas i Norrbotten. Det här kan bli en tuff matchserie, men Frölundas offensiva kraft i kombination med Holmqvist i mål talar för semifinal.

DAGENS AVSLAG

Det har snackats om Timrå som potentiellt skrällag. Och det är naturligtvis inte ryckt ur luften. Nu tror jag inte att man är bättre än HV 71, tvärtom, men man kommer säkerligen att pressa mästaren. Jag avstår spel.

ARTIKELN HANDLAR OM