”Inga ”säkra” vinnare i kväll”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

Foto: ap
Målvakten Mikael Tellqvists nya klubb Buffalo besegrar hans gamla gäng Phoenix i kvällens NHL-match. Det är dagens enda säkra enligt Aftonbladets spelexpert.
SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Färjestad (2,20) och Sirius (1,65) var två sköna vinnare i går. I dag då? Det finns inga ”säkra” vinnare alls. Tyvärr. I brist på annat drar jag till med Buffalo (1,75) hemma mot ett slitet och lätt uppgivet Phoenix. Borde ha fin segerchans.

DAGENS DRAG

Magert utbud, men jag gör två små spel: Västerås vilja att överleva i superligan är större än Balrogs dito för att nå slutspelet i kväll. Även vid förlust lär dessutom Balrog nå slutspelet …Chansetta till 2,80. Finland kan slå ett reservbetonat Sverige i Algarve. Odds: 7,00!

DAGENS AVSLAG

Falun har inget att spela för och saknar fortfarande landslagsstjärnan Mattias Helgesson. Det gör laget till en ganska bräcklig favorit mot ett desperat Mullsjö. Jag avstår ettan till runt 1,65 i odds.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Fjärdeplats senast på en 14-tid imponerar kanske inte men såg man loppet så ser man att 3 Tigger går bra från köplats med 11 sista 500 med tredje- och fjärdespår i svängen. I V4-3 tar hon ledningen och släpper ingen över bron även om det finns open stretch att tillgå. Loppet går på Åby.

DAGENS DRAG

12 Mr Sunlight gjorde ett storstilat lopp senast på Valla när han fick attackera redan 900 kvar och blev hängande i tredjespår resten av loppet. Han kämpade ner alla utom den som smygit med i rygg, Evening Star. I V65-6, DD-2, behöver han lite hjälp med tempot, då kan ha runda fältet.

DAGENS AVSLAG

Almtuna fick gå tre ronder mot Mora och det kan sitta i benen när de nu ska ta sig an Växjö som fått vila efter matcherna mot Troja. Almtuna spelar bra defensiv och med Mark In The Park i mål blir de svårslagna, men spel står jag över.

TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

Har den här kolumnen ­bjudit på ett ”säkert” sportspel till 2,00 någon gång tidigare? Tveksamt, va? Jag sticker nu ut hakan och påstår att Tillberga hemma mot Falun är helgens säkraste spel. I kväll får Falun sota för hemmavinsten, tro mig. 8–3 ­efter fyra mål av Mattias Rydberg.

DAGENS DRAG

Hjärtat viskar tvåa. Hjärnan skriker etta. Ingen idé att tveka i det läget. Med en storförlust i bagaget borta mot Falun lär det knappast bli enklare borta mot ett enormt hemmastarkt Haparanda. Jag har väldigt svårt att se hur Gripen, efter 140 mil i kroppen, ska kunna ta poäng. Odds: 1,75.

DAGENS AVSLAG

Schalkes 1,50 hemma mot Köln dissas direkt. Som sportälskare vill jag även ge ett gigantiskt avslag för Malmös fritidsnämnd. Blir inget nobelpris i intelligens. I år heller.

Tobias Holm driver sajten rekatochklart.se.