”Genoa har problem”

Sandebäck om dagens drag– här är alla spel

Foto: AP
SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Bayern München vilade bland andra Ribery och Rensing i CL-mötet med Sporting. Dessutom byttes Lucio och Ze Roberto ut redan i paus. Varför?

Fokuset låg på dagens match mot Bochum. Bochum har dessutom svåra skadeproblem i backlinjen. Bayern vinner till fina 1,62 (Unibet

DAGENS DRAG

Genoa har problem inför kvällens möte med Cagliari. Två spelare i backlinjen (­Biava och Ferrari) samt mittfältaren Thiago Motta är avstängda. Cagliari är starkt hemma och spelas till 2,35.

Manchester United gör allt rätt. Framför allt hemma. Liverpool slås tillbaka till 1,95 (Expekt).

DAGENS AVSLAG

Flera av dagens handbollsmatcher är betydelselösa och kommer att genom­föras som vanliga träningsmatcher. Se därför upp med att spela på stora ­favoriter. Real Madrid är slitet och deppigt. Skör favorit mot Bilbao.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

1 Odins Kjempe (V75-1) är det bästa kallblodet i loppet och han är inget annat än en segermaskin. På 18 starter har det blivit 15 segrar. Senast blev det i och för sig torsk men då handlade det om årsdebut och en passiv och ganska dålig kuskinsats. Nu är det seger som gäller och han körs offensivt.

DAGENS DRAG

11 Catch the Flax (V75-7) är min chansspik. Han avslutade rykande senast och har fin chans över det 240 meter långa upploppet på Momarken. 2 Cassoulet (V75-4) får ni inte missa. Hon är bättre än raden. 8 Mr Lebo (V75-5) ser otäckt bra ut för klassen och måste med på alla seriösa lappar.

DAGENS AVSLAG

Kan tyckas fräckt att ­placera Norges bästa häst i den här rutan. Men jag tror att 7 Maid for Tag (V75-6) hamnar i dödens och i den positioen är hennes strupe blottad. Favorit i stor fara!

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

En mer oviss final får man leta efter. Halva startfältet kan vinna. Och hur kommer tittarna, specialjuryn och den internationella juryn att rösta? Har inte en susning. Jag kommer dock att lägga mina surt förvärvade slantar på Malene ”La voix” Ernman som vinnare ­före Alcazar och Måns Zelmerlöw.

DAGENS DRAG

En ensam sparv i trane­dansen kan faktiskt skrälla i kväll. Jag tänker på Caroline af Ugglas soulballad ”Snälla Snälla”. Det kan räcka med känslosam sång, vädjande blick och att lyfta vänsterbenet några gånger. Låten växer för varje gång man hör den.

DAGENS AVSLAG

Sorry, Molly Sandén. Du får vänta några år till innan det är dags. Men du har ju framtiden framför dig. Trots en fantastisk röst lär du inte hamna i topp i kväll. Det gäller även Emilia och ”You’re My World”.