”Edsbyn kör över Västerås”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Klassisk bandyfinal på Studenternas i dag. Jag hävdar att Edsbyn är dagens bästa spel till 1,75. ”Byn” har under hela säsongen bara gått och väntat på den här matchen. Kör över VSK. Bland ”lågoddsarna” ska Bayern München (Ribery tillbaka) vara den ”säkraste” vinnaren till 1,20.

DAGENS DRAG

Jag såg West Ham senast mot WBA och blev mycket besviken. WH hade tur som lyckades få med sig 0–0 hemma mot jumbon. Nu väntar en betydligt svårare match – Blackburn borta – och jag tycker ettan känns spelvärd till 2,00. Sevilla går att spela till runt 1,70 i odds. Bra spel.

DAGENS AVSLAG

Spelbolagen har gjort Burnley till favorit mot ett desperat och ett vilt kämpande Plymouth. Jag anser att det känns fel – det är i sådana här matcher Plymouth ytterst sällan viker ned sig. Avstå den favoriten.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

2 Dig for Dollars (V75-3) är jag helt inne på. Sexåringen har en perfekt uppgift och spikas på allt. Senast var han ruskigt bra när han vann i Örebro. Började med en stor galopp, tappade säkert 60 meter, och blåste sedan runt allt till säker seger i urstark stil. Utan ­galopp blir han svårslagen.

DAGENS DRAG

Det finns flera roliga drag. I V75-2 ska ni passa 8 Ride the Brand. Han har övertygat på slutet och gillar distansen. 5 Alvena Nancy (V75-4) är för lite streckad och 4 Västerbo World (V75-6) är sylvass när han anfaller 700 kvar. I V75-7 kan 11 Clear Sign bli livsfarlig. Han är kraftigt på gång.

DAGENS AVSLAG

2 Super Mack Håleryd (V75-6) kan såklart vinna. Men han är inte alls någon given vinnare och som favorit i ett vidöppet lopp är han bara en i mångden. Hästen är överstreckad i förhållande till chansen.

MATTIAS KARLSSON

DAGENS SÄKRA

Jag gillar att man som seriös spelare vrider och vänder på det och försöker hitta motbud till 8 Järvsöfaks i V75-5. Visst, det är sprinterdistans och voltstart – men 15-åringen har faktiskt sett yngre och mer lovande ut än sjuårige sonen 14 Åsajerven den senaste tiden.

DAGENS DRAG

När V75 kommer till Bergsåker är det dags för första Olympiatravskvalet. ATG kryddar vinnarspelet i V75-3 med en halv miljon kronor extra och det är läge att ta ställning. 3 Global Investment är tuffast av dem och väljs först i det högkvalificerade startfältet.

DAGENS AVSLAG

12 Teaser Elegance har överraskat mig gång på gång – i olika positioner och på olika distanser. Så det är nog ingen bra idé att välja bort honom helt, men jag plockar faktiskt ändå 9 Verdi Sund och 2 Infatti November före i rankningen.