”Varning för Björklöven”

Challe Berglund med dagens avslag

SPEL

ULRIK Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Vänersborg nöter på helt okej i bandyns elitserie. Men på slutet har laget sett slitet ut och det får svårt att försvara sig på Zinkensdamm. Hammarby brukar få stora ytor där – mot alla lag – och ska inte ha några problem att slå tillbaka Värnersborg. 1,20 är bra att ha till olika kombar.

DAGENS DRAG

Tycker att det finns två spelvärda ”underspel” i dag. Vänersborg gör -ytterst få mål och spelar en kompakt defensiv bandy. Det är god chans till att det blir under tio mål på ”Zinken”. Odds: 1,95. Sandviken öser inte på lika hårt borta. Det blir max tio mål i Motala. Odds: 2,05.

DAGENS AVSLAG

Vetlanda ska vara ett par klasser bättre än ett Tillberga med skadeproblem. Men VBK ser lite slitet ut och matchas hårt just nu. Jag vill inte spela emot Pelle Fosshaug och komapani i ABB Arena till fjuttiga 1,35.

CHALLE Berglund

DAGENS SÄKRA

Malmö Redhawks gäckar oss spelare genom att blanda och ge, men efter hemmaförlusten mot Växjö vill man vinna borta mot Nyköping, 1,50 på nätet. Fredagar på Bergsåker numera och i V5-5, lopp 7 är 2 Amour Ami nedstruken till innerspår, det spelar ingen roll för han vinner ändå.

DAGENS DRAG

Framspår, ja då vinner 5 Little Big Horn oftast för han går nästan bara när han är med där framme från början. Femte spår i volt gillar inte alla, men Little Big Horn har inget problem med det utan han vänder bara upp och drar iväg, och det snabbt också. Börja med spik i V65-1 på Örebro.

DAGENS AVSLAG

Björklöven tillhör topplagen i hockeyallsvenskan och gjorde processen kort med Borås i onsdags. I dag är de favoriter borta mot Sundsvall som förstärks med två spelare från Timrå. ”Löven” har stabil placering och tar det lugnt i dag.

Mattias WIKDAHL

DAGENS SÄKRA

Sverige laddar inför handbolls-EM med ett dubbelmöte med svaga Schweiz. Sverige sprang ifrån i andra halvlek i går och det finns bara en möjlig utgång av matchen i Uppsala i kväll: svensk seger. Leta efter bästa möjliga odds på nätet.

DAGENS DRAG

Chicago Blackhawks har en tung period och saknade senast sju ordinarie spelare. Mot Minnesota Wild, med sin fartfyllda hockey, blir det svårt att hänga med. Minnesota spelade natten till i dag mot Detroit borta och har antingen revanschsug eller vind i seglen.

DAGENS AVSLAG

Europacupen i hockey är svårtippad – åtminstone inledningsvis. Slovan Bratislava är svagare på papperet än Modo, men på neutral is med oklara formationer och svårlästa styrkeförhållanden så avstår jag.