”Hela världen tror på ett kryss i kväll”

Ulrik Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Det är så stor klassklinnad i bandy-VM att till och med 1,01-matcher nästan känns spelvärt. Sverige tappar aldrig poäng mot Norge. Höjer oddsen en aning på era tripplar. Finland har en ”tuffare uppgift” i turneringens fjärde bästa lag – Kazakstan. Men vinner.

DAGENS DRAG

Barcelona satsar fullt på cupen och vill ta sig till ­semi. Då krävs det seger hemma mot Villarreal. Det fixar Barça – bra spelvärde i odds runt 1,55. Hela världen tror att Tunisien och Angola kryssar i kväll. Det är möligt – men jag kan inte lämna ettan till 3,55! Brynäs spelas till 2,20.

DAGENS AVSLAG

Jag orkar inte ge ytterligare ett kryssavslag i CAN. Ni vet själva vad jag tycker om 1,60 i odds för kryss. HV 71 är för stor favorit hemma mot ett hungrigt Luleå. Jag ser inget spelvärde i ettan till 1,40.

CHALLE Berglund

DAGENS SÄKRA

Årsdebut javisst, jag räknar ändå med att 2 Fortune Acess i V65-1 susar till spets och stannar där in i mål. 1?640 meter är inte den bästa distansen för 3 Poppes Fighter i lopp 4, V5-1, i Gävle, men Kjelle Brandt har verkligen hittat en enkel uppgift för sin häst.

DAGENS DRAG

Kan inte hålla fingrarna ­borta från 11 Aleva Käll i V65-3. Hon gick bra senast på V75 även om det ”bara” räckte till en fjärdeplats men jag tror hon behövde loppet. Nu är läget sorgligt och Fia Fiktiv som jag missbedömde senast har bra läge. Jag provar ändå med några slantar på Svanstedts sto.

DAGENS AVSLAG

De som säger att elitserien är en transportsträcka har lika dålig koll på hockey som Patrick Ekwall. I dagens omgång finns det i stort sett ett desperat gäng i varje match, hur lätt är det att tippa den typen av matcher? Stå över spel är mitt råd.

Lars ÅGREN

DAGENS SÄKRA

4 Staras Brilliance (V65-3) imponerade väldigt på mig vid segrarna förra året. Hon gjorde en riktigt vass upphämtning efter galopp i comebacken senast. Det var klart tuffare motstånd den gången och jag sticker ut hakan och spikar henne mot en av omgångens största favoriter.

DAGENS DRAG

4 Hanoi (V65-5) är en ­riktigt kapabel dansk gäst som kan vara ett bra drag i Dagens Dubbels första avdelning. Han opererades i halsen i höstas och imponerade sedan i comebacken före nyårsafton. Fina förutsättningar här och han ser ut att kunna bli lite bortglömd.

DAGENS AVSLAG

1 Fia Fiktiv (V65-3) blir mitt avslag i omgången då jag väljer att spika Staras Brilliance i samma lopp. Senast avslutade hon 14 sista 800 till klar seger. Jag tror det blir svårt att slå min spik och Fia Fiktiv bör i alla fall garderas.