”Någon gång tar hemmasviten slut”

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Det är bara nio matcher på menyn i kväll – men det finns ändå några spelvärda objekt. Alingsås har halkat ned under slutspelsplatsen. Om laget ska slåss om SM-medaljerna i vår krävs det en seger mot jumbon Helsingborg. Det tror jag laget fixar relativt lätt. Ettan ger 1,25 i odds.

DAGENS DRAG

Frankfurt rivstartade i omstarten av Bundesliga. Med 20-årige Martin Fenin i spetsen slogs Hertha Berlin tillbaka med 3–0. Nu väntar ett bortasvagt Bielefeld. Ettan är mycket spelvärd till 1,77. 1860 München saknar båda sina två skyttekungar! Kaiserslautern spelas till 2,50.

DAGENS AVSLAG

Hammarby Bandy har tagit tio raka segrar hemma på Zinken. Imponerande! Men någon gång tar sviten slut och Motala imponerade stort senast mot Västerås. Jag hoppar över ettan till 1,25 i odds.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Skadad eller inte? Järvsöfaks har varit borta ett tag för en skada och det kanske borde göra att man drar öronen åt sig. Men faktum är att oavsett om han varit borta eller inte så vinner han V65-4 ändå. Så överlägsen är han bland kallboden.

DAGENS DRAG

2 Bordeaux Price i V65-2 vann tio lopp i fjol, nio av dem var på Bergsåker. Visserligen gick det inte bra senast han startade på Bergsåker, men det lägger vi åt sidan då det var ett tuffare lopp, V75. I dag har han perfekt läge och han är klart spelvärd nu när han är på Bergsåker.

DAGENS AVSLAG

9 Vegafina i V65-6, DD-2 gjorde ett strongt lopp senast på V75, men fick lite för tuff resa för att räcka hela vägen hem. Det har gjort henne till storfavorit. För stor tycker jag som varnar för spåret i första hand och råder till gardering.

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Han har hunnit bli 14 år och förmodligen frekventerat den här rutan mest av alla, men 6 Järvsöfaks kommer att behålla kallblodskronan i Sverige den här säsongen också. Vinner V65-4 och fortsätter mot sin tjugonde intravade miljon. V65 blir V5 i kväll på Bergsåker. Spiken är given.

DAGENS DRAG

Det blir förstås inte lätt att besegra duon Global Jacob och Big River Supreme i V65-5, DD-1, men några kronor är skrällhästarna 9 Manos Dream och 10 Bearlee a Life värda. De verkade stenklara mitt på upploppet i varsitt V75-lopp på Bergsåker i slutet av januari när galopp förstörde.

DAGENS AVSLAG

12 Power Charm stånkade på bra vid segern senast. Han har dock galopperat mer än hälften av de 14 gånger han besökt en svensk travbana i samband med kval och lopp. Det känns inte som någon pålitlig kamrat i V65-3.