”Hon dyker upp i min kristallkula”

Lengstrand om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Huddersfield är ett mediokert League 1-lag – som dessutom kan sakna sina två bästa spelare. Chelsea, som nu förstärks med Drogba och Essien, har naturligtvis toppchans i FA-cupen till 1,10. Liverpool har också en straffspark hemma mot Barnsley. Odds: 1,17.

DAGENS DRAG

Tora Berger är ruskigt snabb i spåren och har toppform. Har tre raka fjärdeplatser i skidskytte-VM. Nu handlar det om masstart­ – och straffrundor vid bom – något som gynnar Berger. Har toppchans mot Helena Jonsson. Odds: 1,75. Balrog kör över ett uppgivet FIBK. Odds: 1,75!

DAGENS AVSLAG

Jag tror att Milan redan har tankarna på nästa veckas Champions League-spel. Saknar åter trion Pato, Seedorf och Ronaldo. Parma kan mycket väl skrälla hemma till nästan fem gånger insatsen. Men jag avstår spel helt.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

5 King of Spader (V75-5) ser ut som en blivande stjärna. Fyraåringen har gjort tre starter och lekt sig till vinst samtliga gånger. Spår fem med volt har han klarat vid två tillfällen. Felfri (alla hästar kan galoppera) tar han inte stryk av det här gänget. Han är lördagens bästa spik, inget snack om saken.

DAGENS DRAG

6 Empress Guvijo (V75-4) är jag smått förtjust i. Hon är ingen stjärna, men ändå bättre än vad gemene man tror. Senast fick hon inte chansen och hade krafter kvar i mål i ett V75-lopp. 11 Fia Fiktiv (V75-2) är lite streckad med 17 procent. Hon är snabb som attan på speed och kan överraska.

DAGENS AVSLAG

Starka favoriter överlag i dag på V75 och det är inte lätt att såga. Men 6 Early Launcher (V75-2) känns överspelad i ett öppet lopp. Hon kan vinna från spets igen, men det kan lika bra sluta med torsk.

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Eftersom de redan är förhandstippade att vinna Melodifestivalfinalen i Globen till 1,70 i odds vore det dumdristigt att gå emot de tipsen. I kväll kommer konstellationen Johnson & Häggkvist att sopa banan med sina konkurrenter och fixa en finalbiljett med låten ”One Love”.

DAGENS DRAG

Vem eller vilka som får följa med Johnson & Häggkvist till Globen är inte lätt att förutspå. Men i min kristallkula dyker Sanna Nielsen upp. Låten ”Empty Room” är en snygg ballad signerad Bobby Ljunggren och den har goda möjligheter att gå långt. Jag tror på finalplats eller möjligen andra chansen.

DAGENS AVSLAG

En som inte tar plats i finalen är Alexander Schöld och ”Den första svalan”. Ett osäkert framträdande och en töntig låt borgar för detta. Enda chansen för Alexander att komma till Globen är att göra det han är bra på. Nämligen ishockey.