”Leksand vinner serien i kväll”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Leksand fortsätter att ösa på och kan i kväll definitivt ta hem seriesegern. Nästa mål är att slå SSK:s poängrekord på 109 poäng. Nyköping har inget att spela för. 1,20 på Leksand är helt okej. Rögle vill nå kvalserien direkt – då ska bara Hammarby besegras hemma. Odds: 1,12.

DAGENS DRAG

1860 München har ”försvarskris”. Båda mittbackarna är avstängda och mittbacksreserven Ghvinianidze är skadad. Därmed är det helt fel läge att möta ett starkt Köln på bortaplan. Köln är i princip ordinarie och har en mycket het anfallare i långe Novakovic (16 mål + 5 ass). Odds: 1,75.

DAGENS AVSLAG

Malmö förlorade derbyt mot Rögle och är nu i princip chanslöst att nå seriesegern. Att åka till Oskarshamn en fredagskväll utan att ha något att spela för kan betyda en trött inställning. Jag ger rött sken för 1,85-tvåan.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

1,60 på över 5,5 mål mellan Björklöven och Huddinge är ett bra odds. Björklöven jagar fortfarande Rögle i kampen om en direktplats till kvalserien och när redan avsågade Huddinge gästar blir det definitivt många mål.

DAGENS DRAG

1 Wall Street Son hade varit ifrån tävlingsbanan tre månader när han senast fick en tuff comeback. Tredjespår i första sväng och sedan dödens gjorde att han med all rätt tröttnade men kämpade bra in i mål. Kan nog inte spetsa i V5-5, lopp 8, på Romme men ändå skrälla.

DAGENS AVSLAG

Malmö är inte att lita på i dag när de möter Oskarshamn borta. De är ju tillsammans med Leksand klara för kvalserien medan Oskarshamn fortfarande har en liten chans att nå play off-plats. Motivation vs. klass!

ANDERS ”ANKAN” PARMSTRÖM

DAGENS SÄKRA

Björklövenvinst hemma mot Huddinge är hur säker som helst. Man är ett mycket, mycket starkt hemmalag och på slutet har man fått bättre ordning på sitt spel. Vinner.

DAGENS DRAG

Oskarshamn är ett av ­seriens bästa hemmalag. Man kämpar med Borås och AIK i tabellen så den här matchen är väldigt viktig för dem. Malmö är bra men drar på sig alldeles för många utvisningar. Jag tror på Oskarshamn.

DAGENS AVSLAG

Bofors–Växjö. Den här matchen är alldeles för svårtippad, det kan gå ­precis hur som helst. Det känns helt omöjligt att resonera sig fram till ett tips och spel måste bygga ett visst mått av logik. Undvik.