”Ystad är klassen bättre än Drott”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Dagens utbud är inte speciellt intressant. Tyvärr. Klaraste vinnaren är på förhand Ystads IF hemma mot Drott. YIF satsar på att komma tvåa i tabellen och är ett par klasser bättre än Halmstadslaget i hemmahallen. Oddsen ligger på 1,15. Fullt acceptabelt.

DAGENS DRAG

Getafe spelar mycket matcher just nu – men spelarna blir inte lika slitna efter segrar. Mönstrar ett bra lag i cupsemin mot Santander. Gästerna spelar även borta i helgen – och kommer att satsa på en tät defensiv. Jag spelar både på under 2,5 mål (1,70) och med låg insats etta till 2,10.

DAGENS AVSLAG

Ett bra råd kan vara att hålla nere insatserna i kväll. Jag tycker att det finns få matcher med bra spelvärde. Jag ger kraftigt rött sken till Tapparas 1,30 hos SvS. Är i så fall mer sugen på tvåan som ger drygt fem gånger...

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Både HV 71 och Modo får avvara en hel del spelare, men i HV:s fall handlar det om sjukdomar och då brukar de dyka upp till match. HV hade en tuff match mot FBK senast som man har nytta av i dag medan Modo är på en roadtrip och längtar hem. Det blir hemmaseger till 1,85 hos Expekt.

DAGENS DRAG

Dryga 3?000 meter ska hästarna i V65-6, springa och det hinner hända mycket. Bäst chans att få anföra fältet har 4 Stein Ass där Ludde Kolgjini med bestämdhet siktar mot spets. Sedan ska han hålla ett tempo som inte är för hårt för sin häst men ändå inte släpper in tilläggshästarna, då vinner han.

DAGENS AVSLAG

Södertälje–Luleå, vilket drama i elitseriehockeyn. Båda lagen jagar slutspelsplats och att slippa kvalserien. SSK kommer från två knappa förluster medan Luleå krigade till sig 3 poäng i Kålleseum. Att tippa på den här är omöjligt.

LARS ÅGREN

DAGENS SÄKRA

4 Lennart (V65-1) är högklassig herre som har imponerat stort så här långt i karriären. Nu senast hängde han i tredjespår innan han landade utvändigt ledaren efter 300. Han lade sedan tryck på tillställningen, tog över 650 kvar och vann imponerande via 14,5 sista 800. En given spik.

DAGENS DRAG

4 Fellini Sec (V65-5) har två lopp i kroppen efter sitt långa uppehåll och är kraftigt uppåt för dagen. Avslutningen sista 400 senast var riktigt vass och han var nära att hinna ikapp T.X.Zoogood. Jag tror på revansch den här gången från ett fint utgångsläge. Dagens Dubbel-spik.

DAGENS AVSLAG

4 Stein Ass (V65-6) var tveksam i debuten för Kolgjini men klart bra vid de båda segrarna. Tysken har fått på sig en del pengar och den här uppgiften ser klart tuffare ut. Jag tror han får svårt att stå emot tilläggshästarna.