”Dackarna har toppchans i kväll”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Bara elva matcher i kväll – varav hälften inte blir oddssatta förrän i eftermiddag. Sedan bjuds vi på två träningsmatcher och två matcher från Island … Hur som helst så ska Dackarna ha toppchans hemma i Målilla i kväll. Gästande Rospiggarna har åter en tung duo borta.

DAGENS DRAG

Hammarby är mycket starkt hemma på Gubbängen. Tar nu emot Västervik – och jag tror Bajens segersvit blir längre. Framför allt med tanke på att Västervik har ett par tunga avbräck. Slovenien tar sig vidare till finalen av Eurovision Song Contest i kväll. Odds: 1,95 (Expekt).

DAGENS AVSLAG

Hittar inget bra avslag i dag – men jag tycker att tvåan på Nyköping som bara ger 1,60 inte känns spelvärd. Tord har spelat upp sig efter en svag start på säsongen. Laget kan slita med sig en poäng här.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

På Sundbyholm startar 2 Vulcan Sund i lopp 8, V5-5. Han var struken senast men han har klarat av årsdebuten och då kördes han försiktigt. Från ett perfekt läge tror jag att han körs offensivt och då är han bättre än de övriga.

DAGENS DRAG

Ett väldigt roligt bud kan vara 12 High Hope Face som jag varnade för redan i förra starten, då var det V75. Då blev hon påkörd med galopp som följd men före det hade hon varit riktigt bra i två starter. Sämsta läget men med lite flyt kan hon vinna V65-5, DD-1.

DAGENS AVSLAG

Förra årets bästa tvååring, 3 Micro Mesh, har bommat två lopp i rad och lite tveksamt är det runt honom inför kvällens start i V65-6, DD-2. Jag vill se honom bra igen innan jag litar för mycket på honom.

DANIEL LARSSON

DAGENS SÄKRA

Förutom Commander Crowe som i kväll kommer att tangera Legolas rekord på 19 raka segrar bör 3 Barbie Tooma (V65-3) ha bra segerchans. Tränaren är nöjd med jobben och med tanke på att hon var mest spelad i Uppfödningslöpningen för ett tag sedan bör kvällens motstånd vara lämpligt

DAGENS DRAG

3 Micro Mesh (V65-6) har som hårt spelad sviket två gånger på slutet men förra årets vinnare av Uppfödningslöpningen kan naturligtvis bättre än så. Från ett bra läge bakom bilen räknar jag med att han omgående tar kommandot.

DAGENS AVSLAG

10 Ambroisie (V65-5) var mycket tilltalande senast. Vid segrarna har hon tidigt sökt sig framåt. Skulle det häxa från bakspåret är jag inte säker på att hon agerar lika vasst och denna gång kan hon vara en favorit i fara.