DAGENS BÄSTA SPEL

SPEL

Marcus Källberg

DAGENS SÄKRA

Le Mans har visat gryende form på slutet med bra ­insatser mot Valenciennes och Montpellier. Mot ett bortasvagt Grenoble som saknar viktige mittbacken Bostjan Cesar är chansen till tre poäng god och oddset tilltalar.

Heerenveen besegrar normalt sett ett omotiverat Ventpils.

DAGENS DRAG

Galatasaray har gjort ett bra gruppspel med bland annat två vinster mot Panathinaikos och då man redan klart för 16-delsfinal skickas en ung och kraftigt reservbetonad trupp till Österrike. Sturm Graz aviserar en stark startelva och ettan till goda 2,75 hos ­Eurobet är värd att syna.

DAGENS AVSLAG

Årets Hockeyallsvenska är oerhört jämn med oftast täta matcher och relativt svaga favoriter. I kväll tar ett pressat Björklöven emot Sundsvall i ett nervigt bottenmöte och låga 1,58 på den ettan rör jag inte.

Micke Nybrink

DAGENS SÄKRA

5 Mind Your Head (V64-1) spikas på Solvalla i kväll. Han har två lopp i kroppen efter vila och är helt på topp nu. Senast fick han en jobbig resa i ledningen och föll med flaggan i topp. Christer Nyströms fyraåring har skalle och trivs med den korta distansen. Slipper han dödens bör han vinna.

DAGENS DRAG

3 Igloo Skift (V64-2) är ett löfte. Han övertygade stort i två raka segrar innan han senast svek. Men då var ban­an inte alls passande. Med fäste under hovarna blir det inte hårt i mål. Spikas. 10 Hell of A Kemp (V64-3) är ständigt underskattad. Senast var han kanonbra. Måste med på alla kuponger.

DAGENS AVSLAG

4 Linday (V64-2) är favorit och det köper jag inte alls. Han är säkert 20 meter sämre än Igloo Skift. Schas! Med all respekt för 5 Earl Tilly (V64-6) men han har vilat länge och är kastrerad. Fel favorit.

Patrik Fernlund (Trav365)

DAGENS SÄKRA

4 Axelite (V64-4) har imponerat enormt sedan han kom till Timo Nurmos och insatsen senast var mäktig. Jorma Kontio har en uppgift här och det är att köra felfritt. Lyckas han med det så fixar hästen resten. Jag tror att Axelite är en blivande topphäst och bakspårshästarna är chanslösa i kväll.

DAGENS DRAG

5 Mind Your Head (V64-1) har fått några lopp i kroppen efter vila och närmar sig formen. Senast höll han bra från ledningen och denna gång är distansen mer passade. De andra får problem att plocka ner honom från ledningen. 2 Pronto Ribb (V64-2) har hög kapacitet och kan vinna trots att formen inte är på topp.

DAGENS AVSLAG

14 Omega Boko (V64-4) är en riktigt bra häst men det finns en viss risk för att kusk­en väljer ett defensivt upplägg då hästen är inkvalad till en V75-final. Dessutom blir det svårt att plocka in 40 meter på Axelite. Känns överstreckad.