DAGENS BÄSTA SPEL

SPEL

Ulrik Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Franska ligatrean Lille har nästan magisk form. Har gjort 19 mål på de senaste fem tävlingsmatcherna! Det mot lag som Lyon, Monaco, Valencia, Saint Etienne, och Valenciennes. Nu kan laget behöva en seger mot ett ­oinspirerat Slavia Prag. ”Banketta” till 1,28. och -1 mål till 1,80.

DAGENS DRAG

NHL handlar – precis som i elitserien – mycket om motivation. Nu har topp­laget San Jose fem raka förluster och en sådan svit ska inte bli längre på hemma­isen. Nu är ”SJ” helladdat och då slår man tillbaka ett gäng av Anaheims mått. Oddsen ligger på runt 1,75–1,80.

DAGENS AVSLAG

Precis som vanligt vill jag varna för tunga favoriter som inte har ett dugg att spela för i Europa League. Lagen matchas hårt i sina serier just nu och sparar spelarna i EL när matcherna inte betyder något.

Challe Berglund

DAGENS SÄKRA

Den närmsta vägen till seger brukar man säga är ledningen från start till mål och det går ju inte att säga emot. Just den vägen är jag säker på att 1 Walenzio i V65-6, DD-2 ­kommer att ta. Startsnabb och både häst och kusk har väldigt hög kapacitet.

DAGENS DRAG

I sin förra start hade jag 12 Exceptional Kemp som drag men då blev han kvar i kön och något kvitto på formen fick vi aldrig, men han höll ihop travet vilket är viktigt för just honom. Sämsta läget och kanske lite väl kort distans i V65-5, DD-1 ger högt odds.

DAGENS AVSLAG

Egentligen skulle inte 12 Monday Morning få vara med i V5-5 på Åby. Han blev fråntagen sin V75-seger i oktober efter felmedicinering. Nu står han bra inne i loppet, men läge och motstånd gör att jag tror han bränner som favorit.

Tobias Holm (rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

1,25 är 1,25 och kan aldrig bli något annat än 1,25. Inga siffror jag i vanliga fall brukar beblanda mig med. Gör dock ett undantag i dag. Lille behöver hemma slå ett omotiverat Slavia Prag för att ha chansen att gå vidare. Straffspark modell större då det bara kan bli en etta.

DAGENS DRAG

Halvtrassligt utbud när man blir tvungen att hitta draget i NHL-utbudet, men så illa är det i dag. Detroit fick vinna senast vilket betyder massor. En del ”måstematcher” på rad nu som laget inte är van att ­spela vid den här tidpunkten på året. Jag tror de tar sig i kragen och även slår Tampa Bay till godkända 1,85.

DAGENS AVSLAG

En hel del matcher i Europa League där lagen inte har något annat än äran att spela för. Och hur ogärna de vill spela för den saken har vi sett alldeles för många gånger. Se upp!