”Det är allmänt kaos i Livorno”

Sportbladets spelexpert Sandebäck om lördagens drag

Foto: AP
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, lördag 3 april 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Det är allmänt kaos i Livorno. Alla är arga på alla. Ska nu möta Genoa på bortaplan och det blir inte lätt. Jag tror Genoa vinner enkelt och skickar Livorno dit ­laget hör hemma. I serie B. Ettan ger runt 1,50.Middlesbrough slår Crystal ­Palace hemma till nyttiga 1,67.

DAGENS DRAG

Nürnberg slåss för sin överlevnad – och gör det bra. Möter i dag ett smått omotiverat Mainz hemma. Det som gör ettan så spelbar är att Mainz saknar två av sina bästa spelare i Bancé och Hoogland – ettan och tvåan i den interna skytteligan. Etta till 2,10. Blackburn liras till 2,25.

DAGENS AVSLAG

Franska topplaget Montpellier trycks inte helt väntat ned i 1,70 hemma mot ­Monaco. Men med tanke på att seriens kanske bäste mittback, Emir Spahic, är avstängd vågar jag inte röra den ettan. Bräcklig favorit, alltså.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

4 Nu Pagadi (V75-3) får svårt att bränna sin straffspark i Olympiatravets tredje försök. Allt talar för att Stig H:s fux joggar till ledningen och sen är loppet över. 9 Magic Space (V75-1) är också en given vinnare denna jack­pottomgång. Han möter inget extra och bör krossa allt i god tid före mål.

DAGENS DRAG

5 Wolf Boko (V75-6) har sett ruskigt bra ut i de två senaste starterna då han tävlat utan skor. Det blir samma balans igen och han har bra chans till en ny seger. 10 Yarrah Boko (V75-7) är en hårding som åker från Norge för att bolla med svenskarna i brons­divisionen. Jag singelstreckar norsken.

DAGENS AVSLAG

1 Chanel Håleryd (V75-2) har inte glänst på slutet och även om läget är bra är Olle Goops häst en favorit i fara. Stallformen är inte på topp och hon kan knappast försvara ledningen.

GLENN STRÖMBERG (Tipsexpert hos Expekt)

DAGENS SÄKRA

St Etienne (1,70) krigar precis ovan strecket i franska ligan och kan ta ett rejält kliv mot ett nytt kontrakt vid tre poäng. Le Mans har förlorat tolv av 14 matcher på bortaplan och är i praktiken redan ur serien. Jätte­läge för St Etienne att vinna.

DAGENS DRAG

Nürnberg (2,10) föll senast mot Werder Bremen men hade innan dess fem raka utan förlust i Bundesliga. Här kommer en gyllene chans att ta en ny full­poängare. Mainz är grymt nöjt med sin ­säsong så här långt och tar sina flesta poäng hemma. Bra chans för Nürnberg mot ett mätt lag.

DAGENS AVSLAG

Bari har bara förlorat två av 17 hemmamatcher i serie A. Roma (1,60) har en hysterisk form och stressar Inter i guldstriden, men man har bara vunnit fem av 15 bortamatcher. Man tar med 15?000 fans till Bari men oddset är för lågt.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!