”Sänker Djurgården – i ren frustration”

Sportbladets spelexperter om måndagens bästa spel

Foto: JIMMY WIXTRÖM
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 5 april 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Swansea spelar kanske Championships bästa fotboll. Men ineffektiviteten har varit för stor för att nå en direktplats till finrummet. Men nu ska kvalbiljetten säkras och på hemmaplan är lilla Scunthorpe en mycket passande uppgift. Ettan går att lira till 1,57.

DAGENS DRAG

Jag tycker att spelbolagen fortfarande underskattar Mjällby. Som jag tjatat om tidigare: det här är ingen vanlig nykomling. Marcus Ekenberg är i strålande form precis som Asper och Grahn. Tar nu emot Gefle, som kan sakna elva spelare hemma! Vinner till fina 1,90.

DAGENS AVSLAG

Jag blev besviken på Middlesbrough i lördags. Laget har kryssat för mycket för att ha chans att nå PL-spel redan nästa säsong. Möter nu ett desperat Plymouth borta. Det är ingen enkel uppgift. Avstår alltså ”Boro”.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

3 Brioni (V65-1) är supertalangen som besöker Halmstad i dag. Joakim Lövgrens racer blåser till spets och sen vinner han med kräm kvar i linorna. 9 Conrads Garland (V65-5) är mycket bra för klassen. Han årsdebuterar men Svanstedt har säkert tränat ordentligt. Toppchans trots bakspår på sprint.

DAGENS DRAG

8 Gesalo (V65-4) är jag förtjust i. Kolgjinis femårige tysk är ingen glänsare eller talang men det kompenserar han med flås, skalle och lite jävlaranamma. Över lång distans kommer han till sin rätt och här gäller det mest för Kolgjini att inte sitta fast. Glöm inte 5 My ­Lindy Star i V65-6. Fin häst!

DAGENS AVSLAG

15 Onyx Knick (V65-4) blir troligen favorit. Han är i bra form men har en ganska mastig uppgift när han ska plocka in 20 meter på bra hästar. Jag tror att det blir kämpigt och spelar emot.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Swansea är oerhört tajt hemma, bör aldrig bränna hemma mot Scunthorpe. På St James ska Newcastle säkra avancemang till Premier League. Arenan uppe i norr kommer att koka, och om inte hemmalirarna tar den här chansen kan de glömma tomten de närmsta hundra åren. Bombetta.

DAGENS DRAG

Linköping har satt sig själv i en rävsax, det finns det papper på – dokumenterat och klart. Men jag vägrar tro att östgötarna sätter sig i en sådan prekär situation som 0–3 i matcher mot Hardy Nilssons manskap. Hlinka, Hlavac och Mårtensson kommer i ren frustration sänka Djurgården.

DAGENS AVSLAG

1,75 betalar AIK:s hemmaseger mot Örebro. En och sjuttiofem – ett skämt ­modell Mount Everest.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!