”De har imponerat mest av alla lag”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om tisdagens drag

Foto: bildbyrån
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, tisdag 6 april 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Malmö FF har övertygat så här långt i allsvenskan. Laget har plötsligt ett bra offensivt spel och hemma på ett välfyllt Swedbank Stadion tappar laget få poäng i år mot lag av Halmstads kaliber. MFF har inga större avbräck och ettan liras till 1,55.

IFK Göteborg vinner till 1,44.

DAGENS DRAG

Häcken är bra – inget snack om saken. Men jag tror ändå inte laget håller samma höga klass som Elfsborg. Jag tycker att Elfsborg har imponerat mest av alla lag i allsvenskan och bara oflyt har gjort att laget har tappat fyra poäng. Ettan går att hitta till 1,75. Den testar jag.

DAGENS AVSLAG

Handbollen har varit mycket svårtippad den här säsongen – undantag i går – då flera favoriter har fallit tungt. Ystad ger bara runt 1,30 hemma mot Bajen i dag. Jag finner inget spelvärde där. Avstå.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Fjolårets dominant bland treåringarna är redo för årsdebut i V4-1. 1 Red Hot Dynamite har på papperet fått en perfekt årsdebut med ett litet fält där Jorma Kontio kan välja om han vill ladda från start eller runda fältet till slut. Jag tror på det förstnämnda.

DAGENS DRAG

Efter en inledande galopp där 9 SHT’s Playmate inte satte en fot rätt kom hon i kapp fältet med 1 300 meter kvar senast. Då hade hon fått jobba och när Uhrberg vred på avslutade hon sista 400 med 10 blankt till ett fjärdepris. Autostart ger felfri avgång och hon måste ha väldigt bra chans i DD-1.

DAGENS AVSLAG

Det drar i hop sig i kvalserien och nu är goda råd dyra. Rögle är stora favoriter hemma mot AIK – som de normalt ska slå. Men. Rögles spelare vet att om de förlorar i dag är de illa ute. Nej tack till 1,45.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

3 Chimall T.T. har varit ifrån ett tag. Normalt sett behöver hästarna i den höga klass han befinner sig i ett eller ett par lopp i kroppen för att vara på nivå med sina konkurrenter. Chimall T.T. är dock ingen normal häst – han är mycket bättre än så -– och hemför V65-1 om han står på fyra friska ben.

DAGENS DRAG

9 Verdi (V65-2) visade fina takter tidigare i vintras men var inte som bäst senast. Två månaders vila har nog gjort honom gott. Precis som Chimall T.T. är det här en bra häst för klassen och man behöver inte vara alltför orolig för att han inte har visat färsk form.

DAGENS AVSLAG

Kari Lähdekorpis hästar gör ofta bra insatser men i bland faller de ifrån. I jämna lopp är de ofta överstreckade. 8 Maxwell Mayday (V65-6) känns som en av de där som riskerar att bli överstreckade.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!