Experten: – Jag nobbar de gamla svensklagen

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om fredagens avslag

Foto: ap
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, fredag 9 april 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Gårdagen blev bra – Power Play-tipset gick åter in. Den här gången gav det 6 674,75 kronor tillbaka.

Den mest troliga vinnaren i kväll är Tingsryd. I en kokande hemmahall ska ett omotiverat och tröttkört Enköping vara ett lämpligt byte. Annars kan Taif glömma allsvenskan.

DAGENS DRAG

Nybro har med små medel gjort det bra den här säsongen. Men nu är bränslet slut – det såg vi inte minst borta mot Enköping senast. Tar emot ett bättre och betydligt mer motiverat Sundsvall i kväll. Både klass och motivation tyder på att det här är en bra tvåa till 1,80.

DAGENS AVSLAG

Fredagsmatcherna i Bundesliga brukar vara intressanta och spelvänliga. Men i kväll avstår jag 1x2-spel på Mönchengladbach–Frankfurt. Matchen känns helt öppen och jag nöjer mig med ett överspel.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Inför 5 Ulvsås Elvis (V65-3) årsdebut fanns det stora förväntningar. Hade det inte varit för en galopp som sänkte hans chanser hade han säkert levt upp till dem. Läge för revansch när en tävlingssugen Robert Bergh är tillbaka efter 19 dagar i Florida.

DAGENS DRAG

Utan att ha riktigt bra träningsförhållanden är det svårt att prestera på topp. Inför den förra starten hade inte 6 Glory Southwind (V65-6) haft rätt förutsättningar. Nu har han haft det och från ett hyggligt spår laddas han framåt direkt och väl med i täten är han ett bra bud.

DAGENS AVSLAG

2 Tough Smash (V65-1) vek ned sig i spets senast som jag förutspådde. Det blir avslag även i dag. Han är pilsnabb bakom bilen och älskar distansen, men han har svårt att hushålla med krafterna och det fäller honom.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Det är ingen sprudlande spelfredag som stundar. Vi får inrikta oss på kvalet till allsvenskan där både Tingsryd och Oskarshamn har straffspark hemma mot Enköping respektive Olofström. Allt annat än klara hemmasegrar skulle förvåna. Odds därefter: 1,20 och 1,15.

DAGENS DRAG

I samma kvalserie jagar Sundsvall i bakvattnet. Möter ett avsågat Nybro på bortais och det är bara tre poäng som gäller om man inte ska få möta storheter som Njurunda, Sollefteå och Kovland nästa säsong. Hittar 1,45 på nätet. 1,70 på Svenska Spel.

DAGENS AVSLAG

Starka favoriter i dag, hittar inget lika glasklart avslag som Leksand i går. Men Endres innebandydamer är erkänt svårspelade i hemmahallen och tvåan på IKSU till halvtrista 1,40 får vila.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!