– Karekezi hoppar in och avgör direkt

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om måndagens drag

Foto: bildbyrån
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, lördag 12 april 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Djurgården mot Trelleborg på en ganska risig matta. Det låter som en ganska färglös allsvensk match där vi får se mer kamp än kvalitet. TFF är inte bra borta och saknar nu fyra startspelare. Jag tror ändå laget kan gneta bra. Under 2,5 mål låter klart sunt till 1,62, Bet365.

DAGENS DRAG

Ser vi på spelartrupperna tycker jag att Öster och IFK Norrköping är ganska likvärdigt kvalitetsmässigt. Öster är en pigg nykomling och jag tror att laget har kapacitet att överraska direkt. Nye Olivier Karekezi hoppar in och avgör direkt? Tvåan ger runt 4,20 och spelas med liten insats.

DAGENS AVSLAG

Jag tycker dagens utbud ser ganska småtrist ut så ligg lågt med insatserna.

Ett lag som jag inte lägger några slantar på alls är Nordsjälland hemma mot Köge. I alla fall inte när oddsen är runt 1,33. Inte spelvärt.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

3 Livi Destiny (V65-6) har bra chans. Senast vann han efter att ha forcerats till täten efter 700 meter. In på upploppet stack han till överlägsen seger. Spets och slut igen.

1 Linus Sisu (V65-5) gillar jag. Senast var han med på V75 men fick inte chansen. Rubbet sparat då och fin chans nu.

DAGENS DRAG

5 Mon Amie Ness (V65-3) väljer jag att chansspika. Hon är sylvass i spurten och får hon smyga med i ryggar till 400 kvar blir det inte hårt i mål.

4 Megiddo (V4-2) kan vara en fräck lösning i en knepig lunch-V4:a i lilla Åmål. Hon har ett lopp i kroppen och möter egentligen inget att tala om.

DAGENS AVSLAG

1 Valuable Rose (V65-6) är en mycket bra häst med en härlig löpskalle. Nu är läget inte alls bra eftersom han är trög den första biten. Risken är uppenbar att han fastnar på innerspår. Jag spelar på det.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Örgryte har ett intressant lag för superettan. Anfallsduon Santos/Fagerberg tillhör seriens absolut vassaste och på mittfältet huserar giftige Zavadil. ÖIS blir givetvis att räkna med den här säsongen. Hemmapremiär mot Väsby och det lär bli en svettig kväll för gästerna. Ettan spelas till 1,45.

DAGENS DRAG

Jag säger det igen. Örebro modell 2010 är överskattat. De gjorde en bedrövlig insats i förra hemmamatchen mot Mjällby och fick lämna planen med 0–2 i baken. Jag ser inte riktigt varför det ska vara bättre i kväll. Dubbelchansen X2 på Gais spelar jag utan minsta nervositet. 2,00.

DAGENS AVSLAG

Det kommer att bli en innebandymatch som går till historien: Semifinal 5 mellan Caperiotäby och AIK. Jag kommer givetvis att se matchen, men jag tänker inte försöka reka – för det går inte. Pass.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!