”Fansen bättre än laget – förlorar”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om tisdagens avslag

Foto: felipe morales
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, tisdag 13 april 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Chelsea är så klart dagens mest troliga vinnare hemma mot Bolton. Men mest spelvärde finner jag i Sporting Gijon hemma mot Teneriffa. Gijon la ingen fokus på helgens match mot Villarreal – roterade lite och sparade bland annat sin bäste mittfältare. Vinner nu till fina 1,95.

DAGENS DRAG

Getafe hade en hel del tur som lyckades besegra jumbon Xerez i helgen. Har tunga avbräck i skadade skyttekungen Soldado och vasse Cata Diaz. Nu är dessutom lagets absolut bäste spelare Pedro Leon avstängd. Tvåan på Villarreal går att spela till 2,90 medan x2 ger 1,65.

DAGENS AVSLAG

Hammarbyfansen kommer att belägra Ängelholm i dag. Men fansen är bättre än laget – och jag tror att Bajen får känna av det tuffa klimatet direkt. Ängelholm tappar ständigt sina bästa spelare – men kan ändå störa Bajen.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Sundsvall tar emot nykomlingen Brage i Superettan och även om premiärer är nervösa räknar jag med att Giffarna, som spelat bra på försäsongen, inleder med en seger till 1,50. Sprang på Sören Åkeby i trapphuset i går och han verkade vara nöjd och låter inte några poäng gå till spillo.

DAGENS DRAG

Efter strykningen av Zola Boko i V65-6 har loppet öppnats. Det är olika klass på hästarna om man tittar på intjänade pengar. 7 Magiccarpetride Us har sin årsdebut avklarad och den avlöpte på bästa sätt. Hästen gynnas förstås av att vara nedstruken ett spår och måste med på alla kuponger.

DAGENS AVSLAG

Som favorit brände 8 Bravado (V65-5) senast. Var han befogad favorit? Omöjligt att veta då han satt tokfast in i mål. Nu har han spår längst ut bakom bilen. Det ger honom trafikproblem från start vilket försämrar hans chanser.

GLENN STRÖMBERG (Tipsexpert hos Expekt)

DAGENS SÄKRA

Chelsea (1,15) är motiverat i guldjakten i PL och fick extra tändvätska av Man Uniteds tappade poäng borta mot Blackburn. Vinner Chelsea är man fyra poäng före United. Bolton kan inte koppla av i bottenstriden. Man har 0–7 i sina senaste tre matcher och kammar noll på Stamford Bridge.

DAGENS DRAG

Laddat derby i Portugal, men Sporting har inget rejält att spela för då man är borta från CL-racet. Det skiljer 23 poäng mellan lagen och Benfica (1,70) har 37–5 (!) i målskillnad hemma med elva segrar på tolv matcher. Braga är tre poäng efter i tabellen, och Benfica kan inte sänka garden i guldstriden.

DAGENS AVSLAG

Norwich är så gott som klar seriesegrare i League 1 och behöver inte tokjaga fullpoängare. Leyton Orient fajtas för sin existens precis ovan nedflyttningsstrecket. League 1 är en jämn serie och 1,75 på Norwich lockar inte till spel.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!