”Hade tur senast – förlorar i kväll”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om torsdagens säkra

Foto: bildbyrån
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, torsdag 15 april 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Djurgården vann mot TFF med 3–0 senast. Men bakom segersiffrorna döljs en hel del tur och en stor domarmiss. Nu väntar ett helt annat motstånd i form av Elfsborg på konstgräset. Och i dag har nog Dif varken tur med ramträffar eller domare. Ettan spelas till 1,50 hos Nordicbet.

DAGENS DRAG

Köge åker ur SAS-ligan med dunder och brak. I kväll saknar man båda sina skyttekungar – Toft avstängd och Emmanuel skadad – dessutom är ytterbacken Nielsen avstängd. Sönderjyske, som är på klar uppgång, spelas till 2,00 hos Nordicbet.

DAGENS AVSLAG

BP är en skör favorit hemma mot Örebro SK. Med tanke på att matchen spelas på konstgräs i stället för Grimstas åker så är det klar fördel ÖSK. Örebro var värt poäng – kanske alla – mot Gais. Avstå.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Med tanke på hur bra 4 Jullan var i årsdebuten, där hon i väldigt tufft gäng spurtade till knapp seger, blir hon dagens säkra. Då var det hingstar medan det i dag bara är kullsystrar. Från det här läget tar hon spets och vinner V65-6, DD-2.

DAGENS DRAG

Bland flera andra är 8 Turbo Viking en av dem som kan vinna V65-5, DD-1 även om han har ett dåligt läge. Fördelen för Turbo Viking är att han jämfört med några av de mer spelade hästarna har årsdebuten avklarad – två lopp – och senast visade han att formen sitter där.

DAGENS AVSLAG

7 B.W.T.Warrior (V65-4) är jag besviken på. Trodde att han skulle vara bättre, men där hade jag fel. Nu provas han i ny regi och kanske får det honom på bättre tankar. Jag anser att han inte ger allt när det behövs som mest – på upploppet.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Det var Oceans Eleven-klass på rånet som Djurgården stod för senast mot Trelleborg. 3–0 borde i rimlighetens namn varit 1–5. Så det resultatet lurar knappast mig. I dag ska blåränderna ner till Borås, och jag är inne på att man kommer få jätteproblem. Elfsborg spelas till 1,45.

DAGENS DRAG

Äntligen drar Stanley Cup igång och det är lika bra att hänga på tåget direkt. Jag är säker på att Washington utan bekymmer avfärdar ett trött Montreal. Ovetjkin och Bäckström inleder planenligt med en liten julafton hemma. Hcp-linan –1,5 på Washington till 2,05 känns mycket bra.

DAGENS AVSLAG

Molde gav mig taskiga vibbar redan under Copa Del Sol i vintras. Visst, en träningsturnering, men det fanns inget att glädjas åt. Har även startat ligan skakigt. Dissar 1,55 hemma mot Strömsgodset.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!