– Jumbon saknar tio spelare i kväll

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om lördagens säkra

Foto: ap
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, lördag 17 april 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Uppgivet hos avhängda jumbon Livorno som saknar tio (!) spelare. Flera av dem är så kallade kuggar. Chievo återfår i sin tur fem spelare och vill säkra kontraktet med en trea här. Stark etta till 1,45.

Swansea är bra och helmotiverat. Bra chans mot Barnsley till 1,53.

DAGENS DRAG

Jag tror att Dalkurd springer igenom ytterligare en serie. 1,75 (Nordicbet) för seger i premiären mot ett ungt Västerås SK är taget. I Borlänge tappar poplaget inte många poäng.

Nottingham har inget att lira för och kommer troligen att rotera. Blackpool är ett bra spel till 2,10.

DAGENS AVSLAG

Förra Superettanlaget Qviding har tappat mycket kvalitet och har inte glänst på försäsongen. Norrby kan mycket väl slita åt sig poäng i en öppen premiär. Med andra ord – jag tycker ettan till 1,60 är på tok för dåligt. Avstå.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

2 Bobtail (V75-1) är omgångens bästa singelstreck. Hon har visat härlig form en längre tid och har ett överlägset läge nu. Hon svarar ut Jodas Julia från start och sen är loppet kört.

2 Lazer Crown (V75-2) tror jag stenhårt på. Mats Rånlunds hårding blir allt bättre och vinner oavsett position. Spikas.

DAGENS DRAG

4 Mirakel Lavec (V75-3) gillar jag skarpt. Han är startsnabb och vass till slut. Drag.

Måste jag tro på någon i Olympiatravet (V75-4) så är det 1 Nu Pagadi. Det finns en liten chans att han spetsar och då är det över.

2 Miss Tracy (V75-5) bör få rygg ledaren och sen väntar open stretch och skräll?

DAGENS AVSLAG

2 Hoity Toity Face (V75-6) är en underbar häst som aldrig ger upp. Men frågan är om inte formen är lite på retur och frågan är också om hon får ta över ledningen av en stekhet Ryan Trot? Favorit i fara.

GLENN STRÖMBERG (Tipsexpert hos Expekt)

DAGENS SÄKRA

1,40 är kanske lite lågt på ettan på Schalke men jag kör. Gladbach blandar och ger och kan vara en potentiell mina, men Schalke har fortfarande guldhäng och Gladbach har inget att spela för. Bör bli en stabil hemmaseger.

DAGENS DRAG

Auxerre (1,83) får jag in varje gång denna säsong känns det som. Man är formlaget i franska ligan ihop med Marseille och har sex segrar och tre oavgjorda. Det blir en tajt match, exempelvis har alla Auxerres sex senaste segrar tagits med uddamålet. Men Lorient har inget att spela för.

DAGENS AVSLAG

Nej, jag köper verkligen inte Barças (1,35) odds i detta derby. Espanyol är inget lag man kör över. De har nio raka hemma utan förlust, varav sex raka av dem utan insläppt mål. Barça har ju också veckans Inter-match att tänka på.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM