”Jag fortsätter att spela på Djurgården i kväll”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om måndagens drag

Foto: jimmy wixtröm
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 19 april 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Trelleborgs FF har sett riktigt bra ut på slutet. Blev bortdömt mot Djurgården och följde upp det med en stark 2–1-seger över Blåvitt. Gästande BP glänser inte och saknar viktige spelfördelaren Andreas Eriksson. Ettan är inte klar, men klart spelvärd till 2,00.

DAGENS DRAG

Jag fortsätter att spela på Djurgården – när laget har sin mäktiga hemmaklack i ryggen. Svarade för en stark upphämtning i Kinnarps senast, men föll ändå i sudden till slut. Visst finns det kryssrisk även nu, men jag tycker att 2,20 (Unibet/Bet365) är för högt för att inte spela.

DAGENS AVSLAG

Jag avstår mötet mellan Plymouth och Newcastle. Gästerna är sedan länge klart för Premier League. För Plymouths del tyder allt på degradering. Uppgivet eller försöker ”de gröna” ta sista chansen? Jag vet inte.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

10 Nellie Vingboons (V65-6) är jag stenhårt inne på. Comebacken gav mersmak, hon avslutade starkt. Toppstoet har ett lopp i kroppen och bör mosa allt över passande distans.

6 Papiljott (V65-2) är en fin häst som är åter efter en paus. Klarar hon starten så är det bra chans i lämpligt gäng.

DAGENS DRAG

4 Nursery Rhyme (V65-5) glänste i debuten in ny regi senast. Här bär det av till spets och sen kanske Svanstedt tar emot storfavoriten Micro Mesh Pass upp.

8 Persos Goldie (V4-2) är jag sugen på. Hon gick strålande som tvåa senast.

Även 1 Chicago Emil (V4-4) är ett kul lunchdrag.

DAGENS AVSLAG

7 Derby Clipper (V65-6) är en bra häst men han årsdebuterar i ett tufft lopp över lång distans. Är knappast i form och får anses vara en favorit i fara. Stallet säger att han behöver lopp i kroppen.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Mallorca tar vid seger över den fjärde Champions League-platsen. På Ono Estade är Mallis brutala, vilket även tabellen visar. 13 segrar på 15 försök och en skön målskillnad på 36–10. Nu gästas man av ett intetsägande Osasuna och ettan betalar snygga 1,60. Hörde jag ränta?

DAGENS DRAG

Det var ju roligt för upphaussade Trelleborg att få vinna en match. Den borde dock ha kommit i omgången innan när Prahls lag visade upp en orgie i missade målchanser mot Dif. Trelleborg har med andra ord ett grundspel som räcker långt. Definitivt för att besegra BP.

DAGENS AVSLAG

Favoriterna känns överlag starka i dag och jag har svårt att hitta ett klockrent avslag. Men i Finland tar FC Inter emot IFK Mariehamn. 1,70 på ettan känns sådär då ålänningarna är mästare på att lira 0–0.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!